HerNews.gr
Αφιερώματα

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας: Η Μέρι Έβανς-Γιάνγκ και ο αγώνας της κατά της ανορεξίας

Μέρι Έβανς-Γιάνγκ

Κάθε χρόνο από το 1992 και μετά, η 6η Μαΐου είναι αφιερωμένη στην εναντίωση μας στις δίαιτες αδυνατίσματος, και ονομάζεται Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας. Το “μυαλό” πίσω από την Παγκόσμια Ημερά κατά της Δίαιτας είναι η Μέρι Έβανς-Γιάνγκ.

Μπορεί να φαίνεται να είναι μια μέρα που μπορούμε να φάμε όλα τα είδη τροφίμων χωρίς συμβιβασμούς. Αλλά πολύ περισσότερο από την πραγματικότητα είναι μια μέρα για την ευαισθητοποίηση την ημέρα χωρίς επιβλαβείς δίαιτες, δεδομένου ότι πολλοί προέρχονται από έναν ενδιαφερόμενο τρόπο για να δημιουργήσουν ένα τέλειο σώμα.

diet

Ποια είναι η Μέρι Έβανς-Γιάνγκ και πως θέσπησε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας;

Η ημέρα θεσπίστηκε από μια πρώην ανορεξική γυναίκα, την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, επικεφαλής της αντιδιαιτικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέως του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα». Το 1992, η Αγγλίδα φεμινίστρια Mary Evans Young είχε ήδη πολεμήσει για χρόνια με την ανορεξία, τον εκφοβισμό και την εικόνα του σώματός της. Αν και αρχικά σκόπευε την πρώτη της Ημέρα Χωρίς Διατροφή να την γιορταστεί μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, εμπνεύστηκε να την δει να εξαπλώνεται διεθνώς. Το 1992, μόνο μερικές δεκάδες γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο γιόρτασαν τις διακοπές, με αυτοκόλλητα «Ditch That Diet». Όπως και με ένα μεγάλο πικνίκ. Μέχρι το 1993, οι γυναίκες σε διάφορες χώρες ήθελαν να γιορτάσουν. Έτσι η ημερομηνία άλλαξε σε 6 Μαΐου για να αποφευχθεί η σύγκρουση με τις γιορτές του Cinco de Mayo. Η Μέρι Έβανς-Γιάνγκ είναι πλέον γνωστή συγγραφέας και κάνει τεράστιο αγώνα για τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανορεξίας.

diet

Τι μας προτρέπει να κάνουμε η Παγκόσμια Μέρα κατά της Δίαιτας και η Μέρι Έβανς-Γιανγκ;

Αυτό στο οποίο αποσκοπεί η μέρα αυτή είναι η υγεία μας. Οι εξαντλητικές δίαιτες μας κάνουν κακό, και η υγεία μας πραγματικά δεν έχει να κάνει με τα κιλά μας. Πρέπει να τρεφόμαστε, σωστά και όχι να μην τρεφόμαστε καθόλου. 

Ζούμε σε μια συνεχή δέσμη διαφημίσεων με προϊόντα καύσης λίπους ή συνδετικά υδατανθράκων. Η όρασή μας καλύπτεται με δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Δίαιτες που ακυρώνουν κάποιο βασικό συμπλήρωμα στη διατροφή μας και ότι πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει τέλεια. Για μια μέρα όπως σήμερα, δημιουργείται μια σειρά στόχων για την ευαισθητοποίηση όλων αυτών των επιβαλλόμενων ιδεών που μπορεί να είναι επιβλαβές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Φρίντα Κάλο: Οι 10 ατάκες της για τον έρωτα που άφησαν εποχή

Her News

Σήμερα του Αϊ Γιαννιού – Χρόνια πολλά στους Γιάννηδες

Her News

28η Οκτωβρίου 1940: Η επέτειος του ΟΧΙ – Τι γιορτάζουµε

Her News b