HerNews.gr
Ελλάδα

Χαμόγελα στον τουρισμό, ξεπερνάμε και το «χρυσό» 2019

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό και την πορεία της κίνησης τη φετινή σεζόν εξέπεμψε η Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας μάλιστα ότι σε ορισμένους προορισμός ο πήχης είναι υψηλότερος και από το «χρυσό» 2019.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε ακόμη στον τομέα της κρουαζιέρας θα έχουμε 5.000 νέες αφίξεις.

Απαντώντας σε ρεπορτάζ που παρουσίασε η εκπομπή, σύμφωνα με το οποίο στη Σαντορίνη που γραφείο ενοικιαζόμενων ανάγκασε Γάλλους τουρίστες να πληρώσουν 5.000 ευρώ για ένα συμπλέκτη και κινήθηκαν νομικά, η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι «Είναι ντροπιαστικό νέο. Αυτή τη χρονιά και η Σαντορίνη είναι σχεδόν υψηλότερα από το 2019 στην τουριστική κίνηση. Είναι από τις πρωταγωνίστριες στις αφίξεις και ό,τι συμβαίνει που μπορεί να αμαυρώνει την εικόνα της χώρας είναι άκρως καταδικαστέο. Προφανώς όλοι οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται. Είναι ελάχιστες αυτές οι περιπτώσεις, είναι η απόλυτη εξαίρεση. Αυτοί οι άνθρωποι παίζουν με τη φήμη της χώρας».

«Ο Απρίλιος είναι καλύτερος από το 2019, έχουμε περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό. Σε κάποια σημεία και κάποιους προορισμούς περνάμε το 2019 σε τουριστική κίνηση. Τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά», ανέφερε η ίδια.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει και είναι υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό. Εχθές υπεγράφη η κλαδική σύμβαση εργασίας για τον επισιτισμό, ώστε να υπάρχουν κανόνες. Νομίζω ότι χρόνο με το χρόνο θα αρχίσουμε να κερδίζουμε ξανά τους εργαζόμενους που χάσαμε», πρόσθεσε.

«Σαρώνει» η κρουαζιέρα

«Δουλεύουμε στον πυλώνα της ποιότητας, να αυξάνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη μέση δαπάνη, δεύτερος πυλώνας η βιωσιμότητα και τρίτος η ισορροπία. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί βλέπουμε πτήσεις που προγραμματίζονται και μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Η τελευταία άφιξη κρουαζιέρας θα είναι 3 Ιανουαρίου. Φέτος θα έχουμε περίπου 5.000 αφίξεις στον τομέα της κρουαζιέρας», εξήγησε ακόμα η κ. Ζαχαράκη.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Δολοφονία τρανς γυναίκας: Κάμερα κατέγραψε τον τελευταίο επισκέπτη στο διαμέρισμα της 46χρονης Άννας

HerNews ka

Τρομοκρατία: Προφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί που σχεδίαζαν την επίθεση στην καρδιά της Αθήνας

HerNews ka

Αλμπέρτο Μποτία: Ανακοινώθηκε η απόκτηση του από την ΠΑΕ Κηφισία – Επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 5 χρόνια

HerNews ka