HerNews.gr
Ελλάδα

Τέταρτη δόση: Από 27 Ιουνίου τα ραντεβού για τους άνω των 30 ετών

Την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 με την 2η αναμνηστική δόση (4η δόση) και σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών. Eφόσον το επιθυμούν, μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Παραμένει η ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό με την 2η αναμνηστική δόση για τους άνω των 60 ετών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής: «Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».

Από τη χαλάρωση… στη δεύτερη αναμνηστική

Στη «σκιά» του νέου πανδημικού κύματος εν μέσω θέρους, διακοπών και χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, με τα στελέχη Ο4 και Ο5 να «καλπάζουν», οι ειδικοί έβαλαν στο «τραπέζι» την επίσπευση της τέταρτης δόσης, η οποία μέχρι σήμερα χορηγείται στους πολίτες άνω των 60 ετών και στους ανοσοκατασταλμένους.

Οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι για ένα «κύμα» επαναμολύνσεων. Με όσους είχαν νοσήσει από την Όμικρον να διακατέχονται από μεγαλύτερο κίνδυνο επαναλοίμωξης με τα παραπάνω στελέχη.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα για τη χορήγησή της στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο κι αμέσως μετά για τους ανοσοκατασταλμένους.

Ωστόσο, η ροή των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων προς τα εμβολιαστικά κέντρα ήταν και παραμένει χαμηλή. Έχει εμβολιαστεί μόλις το 15% των δικαιούχων, πληθυσμός περίπου 300.000 ατόμων.

Διαβάστε περισσότερα απο τη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ενας άστεγος στα θεωρεία της Βουλής – Ποιος βουλευτής τον προσκάλεσε

Her News

Σωτήρης Τσιόδρας: αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων”

Her News b

Κολωνός: Αναμένεται ένταλμα σύλληψης της συζύγου του Ηλία Μίχου για χρηματισμό και υπόθαλψη

HerNews ka