HerNews.gr
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ένοπλης βίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα ένα διακομματικό νομοσχέδιο για την ασφάλεια των όπλων.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική ομοσπονδιακή μεταρρύθμιση για τα όπλα εδώ και τρεις δεκαετίες, λίγες ημέρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο διεύρυνε τα δικαιώματα των όπλων.

«Αυτή είναι μια μνημειώδης ημέρα», δήλωσε ο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Τζιλ. «Θεού θέλοντος, θα σώσει πολλές ζωές».

Το Ανώτατο Δικαστήριο διακήρυξε την Πέμπτη για πρώτη φορά ότι το Σύνταγμα των ΗΠΑ προστατεύει το δικαίωμα ενός ατόμου να οπλοφορεί δημόσια για αυτοάμυνα. Ο έλεγχος της οπλοκατοχής αποτελεί εδώ και καιρό ένα διχαστικό ζήτημα στις ΗΠΑ, με τις όποιες προσπάθειες διαχρονικά να τεθούν νέοι έλεγχοι στις πωλήσεις όπλων να αποτυγχάνουν.

Τι όρους βάζει το νομοσχέδιο για τα όπλα που υπέγραψε ο Μπάιντεν

Η νέα νομοθεσία περιλαμβάνει διατάξεις που βοηθούν τις πολιτείες να κρατήσουν τα όπλα μακριά από τα χέρια όσων θεωρούνται επικίνδυνοι για τον εαυτό τους ή για άλλους και εμποδίζει τις πωλήσεις όπλων σε όσους έχουν καταδικαστεί για κακοποίηση των συντρόφων τους. Δεν απαγορεύει τις πωλήσεις τυφεκίων τύπου επίθεσης ή γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

Νεότερα Άρθρα

Ρότζερ Φέντερερ: Ο τελευταίος «χορός» πριν «κρεμάσει» τη ρακέτα

Her News b

Γυναίκα στη Βραζιλία γέννησε στη συναυλία των Metallica

Her News

Βασιλιάς Κάρολος: Θέλει να συμφιλιωθεί με τον Πρίγκιπα Χάρι

HerNews ka