HerNews.gr
Ελλάδα

Κακοκαιρία: Συναγερμός για επικίνδυνα φαινόμενα και την Πέμπτη

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία λόγω των τελευταίων προβλέψεων της ΕΜΥ για περαιτέρω κλιμάκωση της κακοκαιρίας.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε και το 112, μέσω του οποίου εστάλη μήνυμα στους κατοίκους και παραθεριστές, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, όπου αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες, ραγδαία φαινόμενα και υψηλά ποσά βροχής.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα από το 112 που εστάλη αναφέρει: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο: Παραθαλάσσιες περιοχές Αν. Μακεδονίας- Θράκης και Κ. Μακεδονίας, νησιά Β. Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν Στερεάς Ελλάδας και Εύβοια. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις- Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών.

Όσον αφορά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ίσχυε, αναβαθμίστηκε την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, το οποίο θα ισχύει μέχρι την Παρασκευή 26-08-2022 για τις περισσότερες περιοχές της χώρας και προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Κακοκαιρία: Προβλήματα στη Θάσο, χωρίς ρεύμα Χαλκιδική και Σέρρες

Η κακοκαιρία και οι οι ισχυρές βροχοπτώσεις που χτύπησαν τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης τη βόρεια Ελλάδα. άφησαν πίσω τους προβλήματα.

Ειδικότερα στη Θάσο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στον απεγκλωβισμό γυναίκας απόισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βραβεύτηκε για την παρουσία του στο TikTok από τα Ermis Awards

HerNews ka

Φωτιές: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τις πυρκαγιές σε Ηλεία και Τζουμέρκα

HerNews ka

Πρώτη φορά: Πτυχιούχος νηπιαγωγός με σύνδρομο Down στην Ελλάδα!

Her News b