HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

«Πέρασε πάνω από ένας χρόνος για να δεχθώ τον θάνατό της» – Η Ματίνα Παγώνη για την απώλεια που της σημάδεψε τη ζωή

Η Ματίνα Παγώνη διηγείται στο «Πάμε Δανάη!» μικρές ιστορίες από μεγάλες στιγμές της ζωή της.

Η γιατρός και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό λόγω των τοποθετήσεών της αναφορικά με τον κορωνοϊό και τις γενικές συμβουλές που μας έδινε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτή τη φορά η γιατρός παραχώρησε μία διαφορετική συνέντευξη μιλώντας για άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Η κ. Παγώνη θυμάται αρχικά το γεγονός που τη σημάδεψε και στάθηκε αφορμή να ασχοληθεί με την ιατρική.

«Ήμουν 7 χρονών όταν ο πατέρας μου είχε ατύχημα στο λατομείο. Δεν ξέραμε εάν θα ζήσει ή θα πεθάνει. Φώναζα, ήθελα να μπω στη ΜΕΘ» θυμάται χαρακτηριστικά.

Τότε, όπως περιγράφει, ο διευθυντής της μονάδας, της είπε πως θα την βάλει μέσα με την προϋπόθεση πως δεν θα κλάψει. Έτσι και συνέβη.

«Ο πατέρας μου δεν μιλούσε. Ήταν από τις πιο τραγικές στιγμές της ζωής μου. Δεν έκλαψα, δεν μίλησα και βγήκα έξω» αναφέρει. Ύστερα, όταν ο γιατρός της εξήγησε πως θεραπεύουν κόσμο, του απάντησε πως και εκείνη θα γίνει γιατρός.

Η Ματίνα Παγώνη έφτασε πολύ κοντά στον στόχο της καθώς πέρασε στην κτηνιατρική, ωστόσο αυτό δεν την ικανοποίησε ποτέ, οπότε έφυγε για την Ιταλία, συγκεκριμένα τη Νάπολη για να σπουδάσει ιατρική.

«Την πόλη της μαφίας, όπως την έλεγαν όλοι» λέει χαρακτηριστικά η κα. Παγώνη.

Αναφερόμενη στο χαμό της μητέρας της, αποκαλύπτει πως «έφυγε» από τη ζωή λόγω ιατρικού λάθους. «Επειδή η ίδια μου το ζήτησε, δεν το “προχώρησα” το θέμα του λάθους» συμπληρώνει.

Συνεχίζει, αποκαλύπτοντας πως έκανε πάνω από ένα χρόνο για να ξεπεράσει την απώλειά της και να τη συνειδητοποιήσει.

Σχετικά με τον γάμο της, λέει πως γνώρισε τον σύζυγό της στη Λήμνο και παντρευτήκανε ένα χρόνο μετά. «Είναι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει η δημοσιότητα» προσθέτει και εξηγεί πως η απόφαση να μην αποκτήσουν παιδιά ήταν κοινή.

«Η θεωρία του να μεγαλώνουν τα παιδιά με παππούδες, νταντάδες είναι μακριά από εμένα» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.

Η Ματίνα Παγώνη έχει σχολιασθεί πολλές φορές για το βάψιμο και το ντύσιμο της και δεν έχει κρύψει ποτέ το πάθος της και για τα δύο.

«Πιστεύω μία γυναίκα πρέπει να είναι πολύ ωραία ντυμένη γιατί έτσι εκπέμπει μία θετική αύρα» λέει χαρακτηριστικά. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα γυαλιά που είχε φορέσει και είχε γίνει viral.

«Δεν έχω τολμήσει να ξαναφορέσω τα γυαλιά από εκείνη την ημέρα» αποκαλύπτει.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Καραμίχος: «Ποτέ δεν θα σκεφτόμουν ότι θα γινόμουν παρουσιαστής»

Her News

Μαρία Αντωνά: «Έφυγε από το σπίτι που έμενε με τον Άρη Σοϊλέδη»

HerNews ka

Γιάννης Αϊβάζης: “Πέρασα καρκίνο 6 ετών, θυμάμαι τα πάντα. Ήμουν τυχερός”

Her News