HerNews.gr
Αφιερώματα

Marilyn Monroe: 10 πράγματα που δεν γνωρίζεις για την θρυλική ηθοποιό

Εκτός από την απαράμιλλη ομορφιά της, υπάρχουν πολλά ακόμη που ίσως να μη γνωρίζεις για την Marilyn Monroe.

 

Τις τελευταίες ημέρες, όλοι μιλούν για την νέα ταινία του Netflix αφιερωμένη στην θυελλώδη ζωή της θρυλικής σταρ του Hollywood. Με πρωταγωνίστρια, την Ana de Armas να υποδύεται την Marylin.

Και εμείς βρήκαμε 10 πράγματα που μπορεί να μη γνωρίζετε για εκείνη.

 

Το πραγματικό της όνομα δεν ήταν Marilyn Monroe

Η Marilyn Monroe είναι ένα από τα πιο ευρέως αναγνωρισμένα ονόματα στον κόσμο. Η ηθοποιός πείστηκε να αλλάξει το πραγματικό της όνομα, Norma Jeane Baker (γεννημένη Mortenson), από ένα στέλεχος στούντιο στις πρώτες μέρες της καριέρας της.

O Albert Einstein μάλλον ήταν εραστής της

Ο Einstein μπορεί να ήταν ο εραστής της. Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, η ηθοποιός Shelley Winters μοιραζόταν ένα διαμέρισμα με τη Marilyn Monroe – και στην αυτοβιογραφία της, η Winters ισχυρίστηκε ότι η Monroe είχε υπαινιχθεί ότι η ιδιοφυΐα είχε σχέση μαζί της.

Αρχικά επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει ως Holly Golightly στο Breakfast at Tiffany’s

Η Monroe  ήταν η πρώτη επιλογή του συγγραφέα Truman Capote για να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην εμβληματική ταινία που διασκευάστηκε από το best seller μυθιστόρημά του. Ο Capote, ο οποίος ήταν καλός φίλος με τη Monroe κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο προσκήνιο, πιστεύεται ότι βασίζει μέρη του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα Golightly στην προσωπικότητα της ηθοποιού. Ο ρόλος αργότερα πήγε στην Audrey Hepburn.

 

Κάποτε πίστευε ότι ο ηθοποιός Clark Gable ήταν πατέρας της

Κάποτε πίστευε ότι ο ηθοποιός Clark Gable ήταν ο πατέρας της.
Η μητέρα της Monroe είχε στον τοίχο της μια φωτογραφία ενός άνδρα με τον οποίο είχε βγει κάποτε. «Είχε ένα λεπτό μουστάκι σαν τον Clark Gable», θυμήθηκε η Monroe, σύμφωνα με τον Baker. «Ρώτησα τη μητέρα μου πώς τον λένε. Δεν απαντούσε». Το 1935, η Monroe πήγε να δει μια ταινία με το όνομα China Seas, με πρωταγωνιστές τον Gable και την Jean Harlow. Aπό εκείνο το σημείο και μετά, ο Gable έγινε «ο άντρας που νόμιζα ότι ήταν ο πατέρας μου», αποκάλυψε η Monroe.

 

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών: Γιατί αξίζει να τους προστατεύουμε;

Her News b

Γιορτή του Πατέρα: H Google τιμά με doodle τους μπαμπάδες όλου του κόσμου

Her News

Παραμονή του Αγίου Σπυρίδωνα: Οι τηγανίτες του Αγίου, οι λουκουμάδες και η συνταγή

Her News