HerNews.gr
Μόδα

Nocturnal Animals: Πώς ο Tom Ford μετά τις πασαρέλες κατέκτησε και το Netflix

O Tom Tord είναι χρόνια τώρα άρρηκτα συνδεμένος με τη λάμψη, την ομορφιά, τη δύναμη και τη μόδα. Ο σχεδιαστής και αρωματοποιός, με θρυλικές συλλογές ρούχων, αξεσουάρ και αρωμάτων, ποτέ δεν έκρυψε τη ζωηρή δημιουργικότητα και την αγάπη του για οποιαδήποτε μορφή τέχνης.

Tom Ford: Η στροφή στον κινηματογράφο

Όμως, ως άνθρωπος που λατρεύει τις προκλήσεις, δεν θα μπορούσε να μην δοκιμαστεί και σε νέα χωράφια, εντελώς διαφορετικά από τις πασαρέλες που έχει συνηθίσει.

Επαγγελματίας/control freak, με ένα ασυναγώνιστο αισθητικό όραμα, ο Tom Ford απαιτεί πάντα πλήρη δημιουργική αυτονομία.

Γι’ αυτό παρότι έγραψε ιστορία στον οίκο Gucci, τελικά δημιούργησε το δικό του διεθνώς γνωστό brand. Αργότερα στράφηκε και στον κινηματογράφο, που αποτελούσε γι’ αυτόν έναν ευσεβή πόθο.

Το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης με την ταινία «Ένας άνδρας μόνος» το 2009, στέφθηκε με επιτυχία. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον κατηγόρησαν ότι ενδιαφέρεται πιο πολύ για το στυλ παρά για την ουσία.

Ο Tom Ford, επέστρεψε λίγα χρόνια μετά, το 2016 με μία νέα ταινία που πραγματικά ξεχώρισε. Τα «Nocturnal Animals» (Νυκτόβια Πλάσματα) του Tom Ford, όχι μόνο πήραν τις καλύτερες κριτικές, αλλά ήταν και υποψήφια για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Τώρα, το πολυδιάστατο δράμα/θρίλερ, είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Netflix και συνεχίζει να καθηλώνει έξι χρόνια μετά.

Nocturnal Animals: Η υπόθεση της ταινίας που κατέκτησε το Netflix

Η πλοκή της ταινίας αποτελείται από δύο παράλληλες αφηγήσεις. Η Susan (Amy Adams) είναι μια επιτυχημένη ιδιοκτήτρια γκαλερί. Ωστόσο, έχει αρχίσει να ασφυκτιά και να αισθάνεται «παγιδευμένη» στο γάμο της.

Ένα βράδυ, μόνη στο σπίτι, αφού ο άντρας της λείπει συχνά, λαμβάνει ένα δέμα από τον πρώην σύζυγό της. Οι δυο τους έχουν να συναντηθούν πάνω από είκοσι χρόνια. Το δέμα περιέχει το καινούριο του μυθιστόρημα, που τιτλοφορείται «Νυκτόβια Πλάσματα» και είναι αφιερωμένο σε εκείνη. Η δεύτερη αφήγηση λοιπόν, είναι η πλοκή αυτού του μυθιστορήματος, μιας θλιβερής και βίαιης ιστορίας για έναν άντρα, τον Tony (Jake Gylenhaal) που ένα ταξίδι με την οικογένειά του πήρε αναπάντεχη κι επικίνδυνη τροπή.

Διαβάζοντάς το, η Susan αναγνωρίζει αλληγορικές ομοιότητες ανάμεσα στη βιαιότητα του βιβλίου και στην κοινή της ζωή με τον πρώην άντρα της (που υποδύεται επίσης ο Jake Gyllenhaal) και, ενθυμούμενη αυτά τα περιστατικά, έρχεται αντιμέτωπη με πράγματα που έκρυβε μέσα της για χρόνια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Rihanna: Ποζάρει με Barbie pink εσώρουχα για τη νέα της συλλογή

HerNews ka

Nicole Kidman: Φόρεσε το πιο σέξι cut-out φόρεμα

Her News

Kim Kardashian: Η εταιρία της Skims αξίζει πλέον 4 δισεκατομμύρια δολάρια

HerNews ka