HerNews.gr
Beauty

Πως να κάνετε το άρωμα σας να διαρκεί περισσότερο

Το άρωμα είναι η μισή αρχοντιά της γυναίκας, λέει ο λαός και δεν έχει καθόλου άδικο.

Εκτός από το ότι δείχνει πως περιποιούμαστε και προσέχουμε τον εαυτό μας ένα άρωμα μπορεί να αφήσει το “στίγμα” μας εκεί που πρέπει και να μας κάνει “αξέχαστες”.

Οι κολόνιες, οι κρέμες σώματος, τα body mist και τα λαδάκια, μας κάνουν να αισθανόμαστε  πιο όμορφα κάθε φορά που ψεκαζόμαστε με αυτά.

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ξετρελαθείτε με κάποιο άρωμα αλλά δυστυχώς η διάρκειά του να μην είναι μεγάλη; Και όχι δεν είναι η λύση το να ανανεώνετε συνέχεια το άρωμά σας διότι σίγουρα θα τελειώσει γρήγορα και αυτό δε συμφέρει.

Παρακάτω σας ετοιμάσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε το αγαπημένο σας άρωμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

1. Κάντε ντους πριν ψεκάσετε το άρωμα

Για να κάνετε το άρωμα σας να διαρκεί περισσότερο, εφαρμόστε το αμέσως μετά το ντους ή το μπάνιο. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι στεγνό και ψεκάστε.

2. Ενυδατώστε το δέρμα σας

Ενυδατώστε καλά το σώμα σας με μια κρέμα σώματος (μπορείτε και αντίστοιχη του αρώματος ή άοσμη). Θα βοηθήσει αρκετά στην διάρκεια του αρώματός σας καθώς το καλά ενυδατωμένο δέρμα διατηρεί το άρωμα καλύτερα.

3. Χρησιμοποιήστε βαζελίνη

Εάν έχετε ξηρό δέρμα εφαρμόστε λίγη βαζελίνη στα σημεία τον παλμών πριν ψεκάσετε το άρωμα. Το λιπαρό δέρμα το διατηρεί καλύτερα.

4. Επιλέξτε τα σωστά σημεία 

Αν αναρωτιέστε που πρέπει να εφαρμόσετε το άρωμα το σωστό σημείο είναι τα σημεία παλμού. Αυτά είναι σημεία, όπου οι αρτηρίες βρίσκονται πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος και μπορείτε να νιώσετε τον καρδιακό σας παλμό.

Μερικά σημεία παλμού είναι: οι καρποί, ο λαιμός, ανάμεσα στις κλείδες, πίσω από τα αυτιά, στους αγκώνες και πίσω από τα γόνατα. Μπορείτε επίσης να βάλετε άρωμα στο ντεκολτέ και στον αφαλό σας.

Η Coco Chanel έλεγε να βάζουμε άρωμα εκεί που θέλουμε να μας φιλήσουν.

5. Μην τρίβετε τους καρπούς σας

Μόλις ψεκάσετε το άρωμα στους παλμούς σας, μην τρίψετε τους καρπούς  μεταξύ τους. Μπορεί να κάνει το άρωμά σας να διαρκέσει λιγότερο επειδή το τρίψιμο κάνει τις νότες του αρώματος να εξαφανίζονται πιο γρήγορα. Ψεκάστε το άρωμα στα σημεία της επιλογής σας και αφήστε το να στεγνώσει στο δέρμα σας.

6. Μην ξεχνάτε τα μαλλιά σας

Τα μαλλιά κρατούν τη μυρωδιά του αρώματος πολύ περισσότερο από το δέρμα. Μια επιλογή είναι να ψεκάσετε το άρωμα στην βούρτσα των μαλλιών σας γιατί το αλκοόλ  μπορεί να τα βλάψει. Επίσης καλύτερα να εφαρμόζετε το άρωμα σε φρεσκολουσμένα μαλλιά, καθώς το φυσικό έλαιό τους μπορεί να επηρεάσει την μυρωδιά του αρώματος.

7. Μην ψεκάζετε το άρωμα στα ρούχα σας

Ψεκαστείτε απευθείας στο δέρμα και όχι στα ρούχα, καθώς το άρωμα μπορεί να αφήσει λεκέδες και αυτό δεν το θέλουμε. Ειδικά σε περίπτωση που είμαστε έτοιμες για έξοδο και με ένα ψέκασμα καταστρέψουμε το σύνολό μας. Αντ’ αυτού όμως μπορείτε να ψεκάσετε κολόνια στο κασκόλ σας.

8. Επιλέξτε την σωστή ποσότητα ψεκασμού

Εάν δεν ξέρετε πόσες φορές πρέπει να ψεκαστείτε η απάντηση βρίσκεται πάνω στο μπουκαλάκι του αρώματός σας. Αν έχετε ελαφρύ Eau de Cologne ή Eau de Toilette, κάντε 3 με 4 ψεκασμούς άφοβα. Σε περίπτωση που έχετε ένα βαρύ άρωμα Eau de Perfum κάντε 2 με 3 ψεκασμούς.

9. Βρείτε το κατάλληλο άρωμα για την δεδομένη εποχή

Τα βαριά και έντονα αρώματα δεν είναι κατάλληλα για το καλοκαίρι αλλά θα σας ζεστάνουν τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Αντίθετα μερικά ελαφριά αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών θα κάνουν τις καλοκαιρινές σας μέρες πιο ευχάριστες.

10. Αποσμητικό + Άρωμα

Ναι, υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος και συγκεκριμένη σειρά που πρέπει να φοράς το αποσμητικό και την κολόνια σου. Αρχικά καλό θα είναι να επιλέξετε ένα αποσμητικό με ουδέτερο άρωμα καθώς δεν θα διακόψει την μυρωδιά του αρώματός σας. Εφαρμόστε πρώτα το αποσμητικό και έπειτα το άρωμα.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Λάουρα Νάργες: Τόλμησε τη μεγαλύτερη αλλαγή στα μαλλιά της!

HerNewskl

Εmily in Paris: To μοναδικό beauty look της Camille Razat στην πρεμιέρα!

HerNewskl

Brownie Batter: Η απόχρωση στα μαλλιά που θα γίνει trend τα Χριστούγεννα!

HerNewskl