HerNews.gr
Διεθνή

Το μεγάλο μυστικό της Taylor Swift αποκαλύφθηκε: Έχει αυτισμό, σύμφωνα με ειδικό

Η Taylor Swift έχει αναμφίβολα αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στη μουσική βιομηχανία, συναρπάζοντας τόσο τους θαυμαστές όσο και τους ειδικούς με το ταλέντο και την επιρροή της. Το φαινόμενο που είναι γνωστό ως «φαινόμενο Taylor Swift» έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης, με τους αναλυτές να σημειώνουν τον αντίκτυπό της σε διάφορες πτυχές του πολιτισμού και του εμπορίου.

Για παράδειγμα, το NFL γνώρισε σημαντική ώθηση στην αξία της επωνυμίας, αποδίδοντας 122 εκατομμύρια δολάρια στο ” Taylor Swift Effect “. Επιπλέον, αθλητικοί αναλυτές έχουν συνδέσει ακόμη και τη συσχέτισή της με τον Travis Kelce, με την αύξηση της δημοτικότητάς του.Ένας ψυχολόγος, ο Δρ. Kim Gillbee, PhD , εμβάθυνε στην επιρροή της Taylor Swift σε ένα άρθρο με τίτλο “Ο ολοκληρωτισμός της Taylor: Ο ψυχολόγος αποκαλύπτει 3 αμφιλεγόμενες γνώσεις σχετικά με τη μαγεία της Swift “. Η ανάλυση του Δρ Γκίλμπι δείχνει ότι τα τραγούδια, η δημόσια συμπεριφορά και το ιστορικό γνωριμιών της μπορεί να υποδηλώνουν ότι είναι «πιθανότατα αυτιστική».

Αν και αναγνωρίζει την αμφιλεγόμενη φύση της αξιολόγησής της, η Δρ Γκίλμπι υποστηρίζει ότι η καριέρα της Taylor θα μπορούσε να επηρεαστεί από αυτά τα πιθανά ζητήματα.

Στο άρθρο της, η Δρ Γκίλμπι τονίζει την απαράμιλλη επιρροή που ασκεί η τραγουδίστρια υποδεικνύοντας ότι συμβατικοί όροι όπως “μεγαστάρ” δεν καταγράφουν τον αντίκτυπό της. Προχωρά περιγράφοντας τρεις αμφιλεγόμενες απόψεις σχετικά με την περσόνα της Τaylor Swift.

Η ψυχολογία πίσω από το μυστήριο της ποπ σταρ

Η πρώτη γνώμη επικεντρώνεται στην πεποίθηση της Δρ Γκίλμπι ότι η Taylor Swift μπορεί να ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, μια διάγνωση που η ίδια αναγνωρίζει δεν μπορεί να γίνει οριστικά χωρίς την κατάλληλη αξιολόγηση. Αντλώντας από την κλινική εμπειρία, η Δρ Γκλίμπι προτείνει ότι τα τραγούδια και η συμπεριφορά της Swift ευθυγραμμίζονται με χαρακτηριστικά που συνήθως συνδέονται με τον αυτισμό, ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Σημειώνει τη χρήση της μουσικής από την Taylor ως μηχανισμό αντιμετώπισης των συντριπτικών συναισθημάτων, υποδηλώνοντας μια βαθύτερη σύνδεση με την ανθρώπινη εμπειρία.

Επιπλέον, συζητά την υπερκινητικότητα και την υπερεστίαση της Swift, χαρακτηριστικά που αντιλαμβάνεται ως ενδεικτικά της αδυσώπητης επιδίωξής της για επιτυχία από νεαρή ηλικία.

Παραθέτοντας στίχους από τα τραγούδια της Swift “Blank Space” και “Mirrorball”, η Dr. Γκλίμπι υπογραμμίζει περιπτώσεις όπου η Swift αναφέρεται στην προσαρμοστικότητα και τη συμμόρφωση.

Από αυτιστικά χαρακτηριστικά στον ευάλωτο ναρκισσισμό

Τέλος, η Δρ Γκίλμπι εξερευνά θέματα ευαλωτότητας και ναρκισσισμού στη μουσική της Taylor Swift, κάνοντας παραλληλισμούς με τη δική της έρευνα για τον κρυφό ναρκισσισμό. Αναλύει στίχους από το τραγούδι της Swift “Anti-Hero”, υποδεικνύοντας ότι αποκαλύπτουν υποκείμενες ανασφάλειες και την επιθυμία για αναγνώριση.

Συμπερασματικά, η ανάλυση της Δρ. Gillbee προσφέρει μια πολύπλευρη προοπτική για την περσόνα της Taylor Swift, αμφισβητώντας τις συμβατικές αντιλήψεις ενώ αναγνωρίζει τη σημαντική επίδραση της στη μουσική και τον πολιτισμό. 

Η Taylor Swift είναι και επίσημα δισεκατομμυριούχος: Πως έχτισε τη «μυθική» της περιουσία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Έβαλε αγγελία για δυο κηπουρούς για το Μπάκιγχαμ και για το Κάστρο του Ουίνδσορ

HerNews ka

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξεσπά: Ακούμε μόνο «μπλα, μπλα» για το κλίμα

Her News

Ίλον Μασκ: Απειλεί να αποσύρει την εξαγορά του Twitter

HerNewskl