HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγές: Η Εύη Κατσιώνη μαγειρεύει τερίνα με μπισκότο, ξηρούς καρπούς και ginger

Τερίνα με μπισκότο, ξηρούς καρπούς και ginger! Η Εύη Κατσιώνη μοιράζεται μαζί μας μια ακόμα υπέροχη συνταγή της!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

250gr μπισκότα με ginger

20gr βούτυρο λιωμένο

50gr καρύδι ψιλοκομμένο

2 μεγάλα αβγά

200gr ζάχαρη

3-4εκ ginger τριμμένο

1 λεμόνι & 1 λάιμ ξύσμα

600gr κρέμα γάλακτος

Για τη διακόσμηση θα χρειαστούμε:

250gr κρέμα γάλακτος

50gr ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

Εκτέλεση συνταγής:

Λιώνουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ (αν δεν βρούμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τύπου digestive και να προσθέσουμε σκόνη ginger). Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ την καλύπτουμε με μεμβράνη και τα τοιχώματα. Βουτυρώνουμε καλά και την μεμβράνη.

Ρίχνουμε από το τριμμένο μπισκότο να καλύψει παντού και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη σε μπεν μαρί μέχρι να ασπρίσουν και να πήξουν τότε μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το ginger και το ξύσμα λεμονιού και λάιμ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.

Χτυπάμε τα 600gr κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί. Κρατάμε 4-5 κουταλιές από το μπισκότο και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αβγά μαζί τα ψιλοκομμένα καρύδια και την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα το ισιώνουμε και καλύπτουμε με μεμβράνη. Βάζουμε την τερίνα στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.

Όταν είναι να σερβίρετε, την τερίνα, αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, αφαιρείτε προσεκτικά την μεμβράνη και από πάνω στολίζετε, χτυπώντας σε σαντιγί τα 250gr κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια.

Καλή απόλαυση!

Για περισσότερες συνταγές στο:

YouTube / Instagram Cooking Stories

& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λευκή σοκολάτα: Πώς να φτιάξετε το πιο απολαυστικό ρόφημα των γιορτών;

HerNewskl

Ψωμί: Εσύ ξέρεις την ιστορία του;

Her News

Συνταγές: Κοτόπουλο με σκόρδο και βότανα

HerNews ka