HerNews.gr
Συνεντεύξεις

O Δημήτρης Σκουλός μιλά αποκλειστικά στο HerNews: «Δεν έχω εμπορευματοποιήσει την προσωπική μου ζωή. Δεν έχω ανάγκη τα likes για να αισθάνομαι καλός μπαμπάς»

Ο Δημήτρης Σκουλός είναι από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες φωτογράφους της γενιάς του και όχι μόνο. Εκτός απο τις ξεχωριστής αισθητικής δουλειές του, έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό έγινε μέσα από την συμμετοχή του ως κριτής στο “Greece’s Next Top Model” όπου ξεχώρισε πολύ με την παρουσία του.

Είναι παντρεμένος εδώ και 14 χρόνια με την σύζυγό του Τζέλα και μαζί έχουν δύο κοριτσάκια, με την μεγαλύτερη να είναι 10 ετών. Ο Δημήτρης Σκουλός αν και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, τελικά τον κέρδισε η φωτογραφία και η αγάπη του για αυτήν τον έκανε να διαπρέψει στο χώρο.

Είναι πραγματικά πολύ δεμένος με την οικογένεια του και ο τρόπος που μιλά για εκείνη ειλικρινά συγκινεί. Επίσης, έχει πολύ μεγάλη αδυναμία στην μητέρα και τον πατέρα του, ο οποίος έχει φύγει από την ζωή.

Ο Δημήτρης Σκουλός μιλά στη δημοσιογράφο του HerNews Κατερίνα Αλεξανδρίδου

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή σας είπατε ότι δεν έχετε ακούσει ποτέ την μητέρα σας να ανεβάζει τον τόνο της φωνής της. Την έχετε σαν πρότυπο στον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας;

Την έχω σαν πρότυπο αλλά δεν μπορώ να το τηρώ πάντα. Κάποιες φορές έχω ανεβάσει τον τόνο της φωνής στα παιδάκια μου, αλλά πάντα με όριο, όχι να γίνομαι τρομακτικός.

Πως είναι η ζωή σας με 2 παιδιά μέσα στο σπίτι;

Πανικός, πανικός χαμός! Ωραία όμως γιατί εμείς είμαστε δυο γονείς που τα μεγαλώνουμε μόνοι μας τα παιδάκια μας και ότι κάνουμε είναι μαζί με τα παιδιά μας. Δηλαδή δεν έχουμε αφήσει ποτέ τα παιδιά μας για να πάμε κάπου έξω για ποτό κλπ. Είναι και η μπέμπα που είναι μικρούλα, γενικά είμαστε και οι 4 πάντα μαζί. 5 αν θεωρήσεις και την Cookie μέσα.

Αυτό το κάνετε επειδή έχετε τύψεις να αφήσετε τα παιδιά σας κάπου αλλού;

Μια στο τόσο έχουμε την επιλογή να τα αφήσουμε στην πεθερά μου αλλά επιλέγουμε οι ίδιοι να είμαστε μαζί με τα παιδιά συνεχώς. Πηγαίνουμε απόγευμα ή μεσημέρι τι να κάνουμε προσαρμοζόμαστε.

Αν κάποια στιγμή στο μέλλον σας έλεγε η κόρη σας ότι θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο της μόδας ή να γίνει μοντέλο τι θα της λέγατε;

Αν μπορεί και έχει τα προσόντα βεβαίως με χαρά. Εσύ τι θεωρείς; Ότι θα δούλευα σε έναν χώρο για τον οποίο θα ντρεπόμουν;

Το λέω γιατί σίγουρα θα πρέπει να έχετε δει πολλά…

Δεν έχω δει τόσα, ο χώρος της μόδας είναι μια χαρά. Μιλάμε για τον κόσμο της μόδας. Τώρα ο καθένας ή η καθεμία που νομίζει ή θεωρεί ή ονοματίζει τον εαυτό του μοντέλο, αλλά δεν κάνει μόδα και κάνει κάτι άλλο, αυτό δεν έχει σχέση με την μόδα που κάνουμε εμείς.
Εμείς δουλεύουμε με κορίτσια που είναι από όλο τον κόσμο και δεν έχουν σχέση με αυτά που ακούει ο κόσμος. Κάνουν την δουλειά τους, πηγαίνουν στο ξενοδοχείο και μετά πηγαίνουν σε άλλες χώρες. Έτσι είναι η ζωή ενός μοντέλου.
Εγώ αυτά που μου λέτε δεν τα έχω ζήσει, γιατί καταρχάς δεν βγαίνω τα βράδια, δεν πηγαίνω σε πάρτι και δεν δουλεύω με μοντέλα που δεν είναι μοντέλα… πως να το πω αλλιώς;

Πλέον, στην Ελλάδα τουλάχιστον, τα πρότυπα ομορφιάς έχουν αλλάξει λίγο, αυτό σας βρίσκει σύμφωνο;

Σε όλο τον κόσμο έχουν αλλάξει. Βέβαια ναι με βρίσκει σύμφωνο. Βλέπουμε πιο καθημερινές κοπέλες σε καμπάνιες και φωτογραφήσεις.
Όμως στις φωτογραφήσεις το 98% των μοντέλων μπορεί να είναι στο πρόσωπο λίγο πιο ιδιαίτερες, που εμένα μου αρέσει, δεν παύουν όμως να έχουν αναλογίες μοντέλου. Υπάρχουν και τα μοντέλα που έχουν αναλογίες  πιο καθημερινές να το πω έτσι αλλά το 98-95% της δουλειάς είναι με αναλογίες μοντέλου.
Τα πρότυπα του μοντέλου ναι, έχουν αλλάξει, όχι σε τέτοιο βαθμό που να έχουν υπερσκελίσει τα πρότυπα ή τις διαστάσεις του μοντέλου με την έννοια του όρου που γνωρίζαμε τόσα χρόνια. Ναι, έχει αλλάξει όμως η αγορά και είναι ωραίο αυτό.

Οπότε είστε σύμφωνος σε αυτό το κομμάτι;

Ναι ναι βέβαια, γιατί όταν τα ρούχα προορίζονται για καθημερινές κοπέλες και όχι για κοπέλες με αναλογίες μοντέλου που είναι 1,77 με 1,80 και 50 κιλά. Θα πρέπει και αυτές οι κοπέλες κάποια στιγμή να τα διαφημίσουν όχι μόνο να τα αγοράσουν.

Υπάρχει κάποιο concept  ή κάποιο άτομο που θα θέλετε να φωτογραφίσετε και δεν το έχετε κάνει ακόμη;

Θα ήθελα να φωτογραφίσω την Κρίστι Τέρλινγκτον έστω και τώρα που είναι κοντά στην ηλικία την δική μου, χωρίς concept σε μια παραλία με oversized απλά ρούχα. Το πιο ωραίο πράγμα στον κόσμο είναι αυτό για εμένα. Ούτε υπερβολές ούτε τίποτα. Το απλό να ξέρεις είναι και το πιο δύσκολο.

Εσάς δηλαδή σας αρέσει περισσότερο το απλό concept;

Εμένα μου αρέσει η απλότητα γενικά. Από το να είμαστε απλοί σαν άνθρωποι, στην συμπεριφορά μας και στα γούστα μας και στον χαρακτήρα μας. Θεωρώ ότι και τα concept τα απλά είναι πάρα πολύ όμορφα.
Βέβαια τα ιδιαίτερα concept με πολύ μεγάλες παραγωγές, δεν πάει να πει ότι μερικές φορές δεν τα ζηλεύουμε εμείς οι φωτογράφοι και ειδικά εγώ. Αλλά και το απλό έχει την ομορφιά του. Γιατί έχει να κάνει ένα μοντέλο και ένας φωτογράφος.

Η σχέση σας με τα social media ποια είναι; Ασχολείστε;

Ασχολούμαι αλλά με όριο. Δεν έχω εμπορευματοποιήσει την προσωπική μου ζωή. Δεν έχω κάνει κλειδαρότρυπα τα social μου για το σπίτι μου, τα παιδιά μου, την οικογένεια μου. Και ξέρω πως αυτό δεν είναι καλό για τα social γιατί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τελικά, έχουν γίνει μια μεγάλη κλειδαρότρυπα.
Ο καθένας μπορεί να βλέπει το παιδί σου, τι κάνεις, που τρως, που είσαι. Δεν το έχω κάνει, δεν θέλω να το κάνω. Θωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος κάποιος να έχει μια τρύπα στο σπίτι μου και να βλέπει πως περνάω εγώ με τα παιδιά μου. Δεν έχω ανάγκη τα likes για να αισθάνομαι καλός μπαμπάς.

Είστε από τους γονείς που έχετε κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα που ονειρεύεστε να ακολουθήσουν τα παιδιά σας;

Όχι! Είμαστε από τους γονείς -και εγώ και η γυναίκα μου- που θέλουμε ευτυχισμένα παιδιά και ότι διαλέξουν να το κάνουν και να το αγαπάνε. Εγώ δεν θέλω σπίτι μου μια δυστυχισμένη γιατρό. Μπορώ να έχω μια ευτυχισμένη τραγουδίστρια, χορεύτρια ή ό,τι άλλο θέλει να γίνει στην ζωή της; Θέλω έναν καλό και ευτυχισμένο άνθρωπο. Αυτό με νοιάζει.

Επιλέξατε μόνος σας να γίνετε φωτογράφος από Διοίκηση Επιχειρήσεων που σπουδάζατε;

Μόνος μου ναι. Ο μπαμπάς μου μέχρι λίγο καιρό πριν τον χάσουμε μου έλεγε: «Ωραία με την φωτογραφία καλά τα πας. Τι δουλειά κάνεις;» Και του είπα φωτογράφος. Εκείνος μου απάντησε «Ναι… κάνεις τις φωτογραφίες αλλά τι δουλειά κάνεις;».

Οπότε, σας στήριξαν οι γονείς σας;

Ναι. έχω την μαμά ακόμα και είχα γενικά πολύ καλούς γονείς Δόξα τον Θεό. Έχω μεγαλώσει πάρα πολύ καλά με πολύ αγάπη, πολλές αγκαλιές. Ένα σπίτι γεμάτο αγκαλιά. Είναι αυτό που προσπαθώ να δώσω και εγώ στα παιδάκια μου.

Την πρώτη σας φωτογραφική μηχανή πότε την πήρατε;

Ο μπαμπάκας μου είχε πάρει μια. Μια για όλους όχι για εμένα, ακόμα πρέπει να πήγαινα δημοτικό εγώ. Με αυτήν έπαιζα. Τα πρώτα μου φιλμάκια.

Και τι ήταν αυτό που φωτογραφίσατε πρώτη φορά;

Αυτό που φωτογράφιζα ήταν άνθρωποι. Μου άρεσε σε ότι φωτογραφία και να έβγαζα να είχε το ανθρώπινο στοιχείο. Και να ξέρεις το ανθρώπινο στοιχείο είναι και το πιο δύσκολο.

Ακόμα και τώρα εκεί ειδικεύεστε σωστά;

Εννοείται! Και το πιο δύσκολο είδος φωτογραφίας είναι η φωτογραφία μόδας. Για αυτό δεν είναι πολλοί οι φωτογράφοι μόδας. Πάντα μου άρεσε να φωτογραφίζω ότι είχε ανθρώπινο στοιχείο. Με κάποιον τρόπο ήθελα να ομορφαίνω αυτό που έβλεπα. Δεν ξέρω γιατί έτσι μου άρεσε από μικρός.

Είστε υπέρ στο να κάνει κάποιος αισθητική επέμβαση για να αλλάξει κάτι που δεν του αρέσει;

Είμαι υπέρ εννοείται. όχι όμως στο θέμα της μόδας ώστε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του και να είναι πολύ συγκεκριμένα. Δηλαδή όταν βάλεις ένα πολύ μεγάλο στήθος αυτό είναι περιοριστικό, δεν μπορείς να βάλεις ρούχα σχεδιαστών μετά. Η αν κάνεις πολύ μεγάλα χείλη.
Εάν σου αρέσει βεβαίως να το κάνεις. Ο καθένας ορίζει το σώμα του και κάνει ότι θέλει με αυτό. Εγώ μπορεί αύριο να ξυπνήσω και να πάω να βάλω μαλλιά.

Θα βάζατε μαλλιά;

Αν μου κατέβει ναι αλλά δεν έχω καμία ώθηση γιατί μου αρέσει όπως είμαι. Αν δεν μου άρεσε όπως είμαι δεν θα τα ξύριζα κάθε πρωί. Δεν έχω κανένα άγχος με το να αλλάξω τον εαυτό μου.
Μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Άλλο αυτό και άλλο όταν επεμβαίνει στην δουλειά μου. Εκεί είναι λίγο περιοριστικό και υπάρχει πρόβλημα. Μιλάμε πάντα για μόδα, όχι για character ή για φωτογραφία πορτρέτου.

Κάνετε μια δουλειά που είστε κυρίως ανάμεσα σε γυναίκες. Ζηλεύει καθόλου η γυναίκα σας ;

Δεν ζηλεύει δεν είναι ζηλιάρα, όπως δεν είμαι και εγώ και πιστεύω είναι με το τι δικαιώματα δίνεις στον σύντροφό σου να ζηλέψει ή όχι. Θεωρώ ότι -βέβαια δεν μπορώ να το πω εγώ για εμένα θα πρέπει να το πει η γυναίκα μου- δεν έχω δώσει δικαίωμα τόσα χρόνια να την κάνω να ζηλέψει.
Δεν έχω ζηλιάρα γυναίκα και δεν ξέρω και αν θα μπορούσα να έχω με την δουλειά που κάνω. Είμαι δουλειά σπίτι, σπίτι δουλειά, δεν θα με δεις πουθενά σε πολύ social καταστάσεις σε καλέσματα και τέτοια. Με τα κοσμικά δεν το έχω.

Από δική σας επιλογή ή επειδή δεν μπορείτε να αφήσετε και τα παιδιά σας;

Σε κάποια ωραία κοσμικά γεγονότα που έχουν ενδιαφέρον κοσμικό μπορεί και να πήγαινα. Αλλά αν πήγαινα θα ήταν τόσο ωραίο και θα ήθελα να το μοιραστώ με την γυναίκα μου δεν θα ήθελα να το δω μόνος μου.
Να πάω μόνος μου να κάνω τι; Και σε φωτογραφίσεις στο εξωτερικό να ξέρεις πολλές φορές έπαιρνα την γυναίκα μου μαζί. Πριν κάνουμε τα παιδιά.
Και όσο είχαμε το πρώτο μου παιδί, σε δουλειά του εξωτερικού με δικά μου έξοδα είχα πάρει την γυναίκα μου και το παιδί μου.  Έλεγα θα πάω σε αυτόν τον τόπο θα δω πάρα πολύ ωραία μέρη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα δείτε και εσείς, το θεωρώ άδικο.

Πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για εσάς που βρίσκεστε εκτός τηλεόρασης φέτος;

Δεν είμαι άνθρωπος που πρέπει να εμφανίζομαι ή θέλω να εμφανίζομαι ή που φοβάμαι ότι δεν θα εμφανιστώ και θα εξαφανιστώ από την τηλεόραση. Εγώ πήγα στην τηλεόραση βιοποριστικά το έχω ξανά πει. Ή κυρίως μου δουλειά είναι άλλη, δεν είναι η τηλεόραση.
Είμαι της λογικής “μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες”, αν κάτι μου αρέσει και μπορώ να το υποστηρίξω όπως λένε και είναι στο επάγγελμα μου, με χαρά να το κάνω.
Γιατί δουλεύω για να ζω την οικογένεια μου. Δεν το κάνω από hobby. Αν θα τον έβλεπα σε κάτι που μου αρέσει, ναι αμέ θα τον έβλεπα. Αλλά δεν θα έκανα κάτι που δεν θα μου άρεσε για να είμαι στην τηλεόραση. Δεν θέλω να είμαι μαϊντανός και να γυρνάω από εκπομπή σε εκπομπή. Δεν το έχω ανάγκη. Δεν φοβάμαι μην με ξεχάσει ο κόσμος.

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκουλό για την συνέντευξη του στο HerNews.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Τζεφ Μοντάνα μιλά στο HerNews: «Δυστυχώς έχω νιώσει πολλές φορές ασφάλεια σε μέρη ανασφαλή»

HerNews ka

Δημήτρης Μακαλιάς: «Έχει έρθει μεθυσμένος στο θέατρο και μας φώναζε, μας έβριζε»

Her News b

Τάμτα: Η εξομολόγηση για την κόρη της Άννυ, τον σύντροφό της Πάρι Κασιδόκωστα και το ενδεχόμενο ενός παιδιού

Her News b