HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Καταιγίδες «χτυπούν» δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο – Ασθενείς βροχές στην Αττική

Βροχές θα σημειωθούν πάλι σήμερα χώρα, κυρίως στα δυτικά και την Πελοπόννησο, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένουμε και για την Αττική από το μεσημέρι και μετά.

Βαρομετρικό χαμηλό, που θα κινηθεί από την κεντρική Μεσόγειο προς το Αιγαίο, θα προκαλέσει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, ένα άλλο χαμηλό στη Δυτική Μεσόγειο αναμένεται να κινηθεί γρήγορα ανατολικά και τις απογευματινές – βραδινές ώρες να επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες τη Δυτική και Νοτιοδυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση ως τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη Βόρεια και Βορειοανατολική χώρα.

Την Τετάρτη (14/12), τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες προβλέπονται το πρωί στις Νότιες και Νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές της χώρας και από τις μεσημβρινές ώρες στη Βορειοδυτική Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις (ορεινά).

Τις απογευματινές – βραδινές ώρες βροχές και χιόνια (ορεινά) αναμένονται στη Δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Ως προς την ένταση των ανέμων και τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή (15 & 16/12), το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η άνοδος τη θερμοκρασίας. Κατά τα άλλα, τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο και οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με βασική ένταση 5 με 6 μποφόρ.

Σαββατοκύριακο (17-18/12): Από τους νοτιάδες στους βοριάδες με υετό (κατά τη μετάβαση) στη Βορειοδυτική Ελλάδα, τη βόρεια χώρα και το Α-ΒΑ Αιγαίο και μετά την αποκατάσταση του Β-ΒΑ ρεύματος στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Θα συνεχίσω να είμαι η φωνή της Τζωρτζίνας» δήλωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης

HerNews ka

«Καμπανάκι» από την ΕΜΥ για έντονα καιρικά φαινόμενα – Βροχές και καταιγίδες

Her News b

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ποινική δίωξη στον πατέρα Αντώνιο και στην πρεσβυτέρα

HerNews ka