HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Gaslighting στο σεξ: Aυτός είναι ο κύριος λόγος που πρέπει να το αποφύγετε

Μέχρι τώρα τον όρο του “gaslightning” στην επικοινωνία, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορεί να εμφανιστεί και στον σεξουαλικό τομέα.

Αναφερόμαστε στη χειραγώγηση που μπορεί να σας ασκήσει κάποιος για να φτάσετε στο σημείο του σεξ μαζί του. Ο όρος δεν είναι καινούργιος, αφού έκανε την εμφάνιση της 1944, στην ομώνυμη ταινία, η οποία περιγράφει τη σχέση ενός άντρα με τη σύζυγό του και πώς την πείθει ότι σιγά σιγά χάνει τα λογικά της.

Gaslighting

Στο κομμάτι του σεξ αφορά το γεγονός πως κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει μια μέθοδο για να σε πείσει να έρθετε σε σεξουαλική επαφή. Μια τέτοια μέθοδο είναι η κατανάλωση αλκοόλ, με στόχο να χαλαρώσεις τις αντιδράσεις σου και συνάμα τις άμυνες σου. Συνεπώς, όλο αυτό δε γίνεται με δική σου συναίνεση.

Ο ψυχολόγος David Wahl στο Psychology Today μάλιστα είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως:

“Είχα κάποια που συμμετείχε σε μία έρευνά μου και ο σύντροφός της της έδινε αλκοόλ, μέχρι που εκείνη δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί. Εκείνος προχωρούσε σε πρωκτικό σεξ, ενώ εκείνη δεν το ήθελε. Το επόμενο πρωί, εκείνη το καταλάβαινε από τις σωματικές ενδείξεις και εκείνος τη διαβεβαίωνε ότι εκείνη το είχε ζητήσει”.

Άν νιώσετε πως σας ασκεί ο σύντροφος σας μια τέτοια μέθοδο καλό είναι να του το τονίσετε, διότι ενδέχεται να σοκαριστεί. Αν και πάλι δεν το καταλάβει, τότε ο χωρισμός είναι μονόδρομος.

 

 

Νεότερα Άρθρα

Save water, shower together! Γιατί να κάνεις μπάνιο με τον σύντροφο σου

Her News b

Τα 7 αφροδισιακά αρώματα που μπορούν να τονώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

HerNews ka

Ποιες είναι οι top σεξουαλικές φαντασιώσεις

Her News