HerNews.gr
Ελλάδα

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Πισπιρίγκου: «Οκτώ ιατροδικαστές κατέθεσαν ότι τα παιδιά δεν δολοφονήθηκαν»

Για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου που παραμένει προφυλακισμένη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, μίλησε ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας.

«Υπήρχαν ιατροδικαστικές εκθέσεις κορυφαίων ιατροδικαστών που είχαν εξετάσει τους θανάτους των παιδιών και είχαν αποφανθεί ότι οφείλονταν σε παθολογικά αίτια», επισήμανε ο Αλέξης Κούγιας.

«Οι γονείς των παιδιών είχαν κάνει μήνυση στους γιατρούς των Πατρών για τον θάνατο του ενός παιδιού και η έρευνα απέκλεισε το ιατρικό λάθος, αποδίδοντας όλους τους θανάτους σε παθολογικά αίτια», είπε ο ποινικολόγος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογείται σήμερα ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, Ευγενίας Τζωρτζάτου, για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως ο Γρηγόρης Λέων, στον οποίο επιτέθηκε λέγοντας πως λειτούργησε ως «μυαλοπώλης», «χωρίς να εξετάσει ούτε μία από τις σορούς» αποφαινόταν πως μόνο εκείνος κατείχε την αλήθεια, προκαλώντας –σύμφωνα με τον δικηγόρο– πλήγμα στην εξέταση της υπόθεσης μέσω των συχνών εμφανίσεών του στα ΜΜΕ.

Τα βέλη του γνωστού ποινικολόγου στράφηκαν και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος, όπως είπε, «αποδεχόμενος όσα έλεγε ο περιφερόμενος ιατροδικαστής, τιμώρησε τους δύο ιατροδικαστές, διέταξε έρευνα και ζήτησε να οριστούν πραγματογνώμονες από περιοχές άσχετες με την Πάτρα.

Αυτοδιορίστηκε ο κ. Καρακούκης και όρισε και τον κ. Καλόγρηα και χωρίς να δώσουν τον όρκο του πραγματογνώμονα άρχισαν μια έρευνα».

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Φωτιά στην Αττική: Το BBC μετέδωσε εικόνες του MEGA από τον φλεγόμενο Ιππικό Όμιλο Αναβύσσου

HerNews ka

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Τι κατέθεσε η ψυχολόγος Άλκηστη Ηγουμενάκη

Her News

ΔΥΠΑ – e-ΕΦΚΑ: Εβδομάδα πληρωμών – Ποιοι πληρώνονται

Her News