HerNews.gr
Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Διεκόπη για την Τετάρτη η δίκη της – Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Για τις 11 Ιανουαρίου διεκόπη, λίγο μετά την έναρξή της, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας με θύμα την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα Δασκαλάκη.

Μάλιστα την ημέρα εκείνη, η δίκη της 34χρονης κατηγορούμενης μητέρας θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας έχει κληθεί σε απολογία από την 35η ανακρίτρια για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Μαλένας και Ίριδας. Πρώτος μάρτυρας αναμένεται να καταθέσει ο Μ. Δασκαλάκης.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας αντέδρασε λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες!», ανέφερε στην πρόεδρο, η οποία απάντησε πως εάν υπάρξει πρόβλημα το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

Κατά τη σημερινή πρώτη δικάσιμο η πρόεδρος φώναξε τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τη ρώτησε για τα στοιχεία της ταυτότητάς της και την ενημέρωσε ότι μπορεί να παρεμβαίνει στη διαδικασία και να απευθύνει ερωτήσεις στους μάρτυρες. Η κατηγορούμενη αποκρίθηκε λέγοντας το όνομά της και τα υπόλοιπα στοιχεία της ταυτότητάς της.

Παρέμεινε όρθια καθ’όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα, την οποία άκουγε δακρυσμένη, χωρίς να μιλήσει.

Ακόμη στο δικαστήριο εκφωνήθηκαν τα ονόματα 52 μαρτύρων, αρκετοί εκ των οποίων απουσίαζαν. Η πλευρά της υπεράσπισης έχει προαναγγείλει ότι θα προτείνει είκοσι μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και πολλοί ιατροδικαστές.

Απόρριψη του αιτήματος αναβολής

Προηγουμένως το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή της δίκης και προσδιορισμό νέας δικασίμου μετά τον Απρίλιο του 2023.

Ο δικηγόρος, Αλεξης Κούγιας ζήτησε αναβολή επικαλούμενος επαγγελματικές υποχρεώσεις και προβλήματα υγείας.

«Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή. Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ. Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κα κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α. Τριάντα πέντε μικτά ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Μετανιωμένος δηλώνει ο συζυγοκτόνος που επιχειρεί να σπάσει τα ισόβια – Νέοι μάρτυρες υπεράσπισης οι γονείς του

HerNews ka

Ίσμα Τουλάτου: «Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή η δημοσιογράφος τρεις ημέρες πριν γεννήσει

HerNews ka

Πέτρος Φιλιππίδης: Yπέστη ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο – Νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Her News b