HerNews.gr
Beauty

Σκασμένες φτέρνες: Tips για πιο λεία πέλματα

Οι σκασμένες φτέρνες αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για πολλές γυναίκες. Κι αυτό επειδή ανεξαρτήτως καιρού, ένα ταλαιπωρημένο πέλμα, δεν είναι θέμα μόνο αισθητικής, αλλά και υγείας.

Η πολύωρη ορθοστασία, τα λάθος παπούτσια και η παρατεταμένη ξηρότητα του δέρματος των ποδιών, δημιουργούν ρωγμές στο δέρμα. Το πρόβλημα επιδεινώνεται με την πάροδο των χρόνων, λόγω της απώλειας του προστατευτικού λίπους στο κάτω μέρος των ποδιών. Οι ρωγμές βαθαίνουν, το δέρμα ανοίγει, αιμορραγεί και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από μύκητες και ιούς. Το καλοκαίρι, τα ανοιχτά παπούτσια προξενούν ξηρότητα στα πέλματα και τις φτέρνες, όπως ακριβώς η υγρασία και το κρύο, τον χειμώνα.

Τονίζεται επίσης πως οι σκασμένες φτέρνες μπορεί να είναι και από τα πρώτα σημάδια διαβήτη ή θυρεοειδοπάθειας. Έτσι λοιπόν οι φτέρνες χρειάζονται πολύ περισσότερη προσοχή και φροντίδα από όσο πιστεύαμε!

Αν υποφέρεις κι εσύ από σκασμένες φτέρνες, αυτά τα tips θα σε σώσουν!

Απολέπιση

Μουλιάστε τα πόδια σας σε μία λεκάνη με νερό και σαπούνι. Αφήστε τα μέχρι να μαλακώσει το δέρμα. Τρίψτε τις φτέρνες σας με ελαφρόπετρα ή μία ράσπα για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Αποφύγετε το ειδικό ξυράφι γιατί μπορεί να τραυματίσετε την περιοχή με αποτέλεσμα να μολυνθεί το σημείο.

Συνεχίστε τη διαδικασία για μία φορά την εβδομάδα και σύντομα θα δείτε αποτέλεσμα!

Κρέμα ποδιών

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οι φτέρνες μας έχουν τη δική τους σειρά περιποίησης! Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με της ξηρότητας στη συγκεκριμένη περιοχή χρησιμοποιήστε μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης. Εφαρμόστε καθημερινά ή και δύο φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Για το τέλειο αποτέλεσμα και το πιο μαλακό και λείο πέλμα, πριν πάτε για ύπνο εφαρμόστε την κρέμα, τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη και κατόπιν φορέστε κάλτσες.

Αποφύγετε την ορθοστασία

Η συνεχής ορθοστασία και το έντονο περπάτημα μπορούν επίσης να προκαλέσουν σκασμένες φτέρνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως όλο το βάρος πέφτει στα πόδια. Αν η δουλειά σας απαιτεί πολύωρη ορθοστασία, επενδύστε στα σωστά υποδήματα και κάλτσες!

Μην περπατάτε ξυπόλητες

Το ξυπόλητο περπάτημα επίσης μπορεί να δημιουργήσει ξηρές φτέρνες, εκτός από τον κίνδυνο της μόλυνσης.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Curve Cut: To καρέ κούρεμα που έχει λατρέψει η Hailey Bieber!

HerNewskl

Ανδρικό δέρμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα… βελούδινο αποτέλεσμα!

Her News

Kim Kardashian: Έκανε το απόλυτο summer ponytail!

HerNewskl