HerNews.gr
Beauty

Τελικά το δεντρολίβανο μακραίνει τα μαλλιά;

Πολλά είναι τα βίντεο τελευταία στο  στο TikTok,  που δείχνουν πως να μακρύνουμε τα μαλλιά μας με δεντρολίβανο.

Μια γυναίκα προσθέτει μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου στο σαμπουάν της. Σε ένα άλλο, δείχνει πώς να προετοιμάσετε ένα σπρέι με νερό δεντρολίβανου. Το τελευταίο, με περισσότερες από 35 εκατομμύρια προβολές μέχρι σήμερα, είναι μόνο ένα από τα πολλά περιεχόμενα που κατέλαβαν τα κοινωνικά δίκτυα που δείχνουν τα πιθανά οφέλη του δεντρολίβανου για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Ποια είναι όμως τα οφέλη του για τα μαλλιά; Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου κάνει πραγματικά τα μαλλιά να μεγαλώνουν;

Βρίσκεται σε διάφορα καλλυντικά, το δεντρολίβανο έχει αντιφλεγμονώδεις, αγγειοδιασταλτικές και στυπτικές ιδιότητες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και στην απόφραξη των τριχοθυλακίων. 

@lillyvanbrooklyn Rosemary is no 🧢 #hairtok2022 ♬ sonido original – Song Lyrics

Από την άλλη πλευρά, τα επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν την αύξηση της τριχοφυΐας από το δεντρολίβανο εξακολουθούν να είναι ανεπαρκή, λένε οι επαγγελματίες. Όμως πρόσφατες μελέτες δείχνουν αυτή την πιθανότητα.

Μια μελέτη που επικαλείται κάποια δερματολόγος, λάτρης μιας φυσικής και ολοκληρωμένης προσέγγισης, δείχνει ότι το στοιχείο είναι ικανό να αναστέλλει το ένζυμο 5 άλφα-ρεδουκτάση , που σχετίζεται με τη γενετική φαλάκρα, και να δημιουργεί την ανάπτυξη νέων τριχών σε ήδη υπάρχουσες φαλακρές περιοχές.

Αλλά οι πιθανότητες να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα εξαρτώνται από τη σωστή χρήση. Και  αυτό συμβαίνει με ιατρική παρακολούθηση. Ο καλύτερος τρόπος χρήσης του δεντρολίβανου είναι με την ελεγχόμενη δόση του σε μια παραποιημένη φόρμουλα, κατάλληλη για το τριχωτό της κεφαλής.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου στα σύνθετα καλλυντικά είναι 1% – και όταν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα, από το μπουκάλι μέχρι το τριχωτό της κεφαλής, για παράδειγμα, η ενδεικνυόμενη δόση είναι μόνο μία σταγόνα την ημέρα.

Πάνω από αυτές τις δόσεις, το άτομο μπορεί να έχει δερματίτιδα εξ επαφής και έκζεμα. Ο κνησμός, η ερυθρότητα και η φλεγμονή είναι λιγότερο σοβαρές επιδράσεις, αλλά σοβαρές και σχετικές, που μπορεί να προκύψουν με εσφαλμένη χρήση. Ξέρετε λοιπόν το κόλπο της προσθήκης σταγόνων λαδιού στο σαμπουάν; Καλύτερα να αποφεύγεται!

Πώς να χρησιμοποιήσετε το δεντρολίβανο για να βοηθήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών

Αν θέλετε να κάνετε τη δοκιμή, βάλτε μερικά κοτσάνια δεντρολίβανου σε μια κατσαρόλα, προσθέστε περίπου 300 ml νερό και αφήστε το μέχρι να πάρει βράση. Αφήστε να κρυώσει. Στη συνέχεια, απλώς προσθέστε το υγρό σε ένα πιο άνετο δοχείο για εφαρμογή, όπως ένα μπουκάλι με σπρέι και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε.

Α, και μην ξεχάσετε να μείνετε μακριά από τον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εντάξει;

Η καθημερινή φροντίδα των μαλλιών, όπως η ενυδάτωση και τα επαναλαμβανόμενα λουσίματα, είναι επίσης απαραίτητα για τη διατήρηση υγιών μαλλιών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Selena Gomez – MTV VMAs: Υιοθέτησε πιο soft glam μανικιούρ της βραδιάς

HerNewskl

Hailey Bieber: Δημιούργησε μία νέα τάση στο μακιγιάζ που θα λατρέψουμε το καλοκαίρι!

HerNewskl

Chanel Cruise 2023/ 24: Αυτά είναι τα beauty trends που θα αγαπήσετε το καλοκαιρι

HerNewskl