HerNews.gr
Beauty

Το κρύο νερό είναι τελικά το “κλειδί” για το πλύσιμο του προσώπου μας;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πλένουν το πρόσωπό τους τουλάχιστον μία φορά κάθε μέρα. Είτε είστε αφοσιωμένοι σε μια περίτεχνη ρουτίνα περιποίησης δέρματος εννέα βημάτων είτε θέλετε να κρατάτε τα πράγματα απλά, το πλύσιμο προσώπου είναι πιθανώς μέρος της ρουτίνας σας.

Αλλά έχετε σταματήσει ποτέ να σκέφτεστε τις λεπτομέρειες για το πώς πλένετε το πρόσωπό σας; Για παράδειγμα, είναι καλύτερο το κρύο νερό για το πλύσιμο του προσώπου από το ζεστό; Ή μήπως η θερμοκρασία δεν έχει τόση σημασία;

Οι δερματολόγοι λένε ότι το δροσερό ή χλιαρό νερό είναι καλύτερες επιλογές για το πλύσιμο του προσώπου σας από το ζεστό νερό. Ένας λόγος για αυτήν την καθοδήγηση είναι ότι πολλές κοινές δερματικές παθήσεις – όπως η ροδόχρου ακμή και η ατοπική δερματίτιδα (γνωστή και ως έκζεμα) – μπορούν να επιδεινωθούν και να προκληθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ένας άλλος λόγος για να αποφεύγετε τις υπερβολικά ζεστές θερμοκρασίες του νερού όταν πλένετε το πρόσωπό σας,  είναι ότι το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει τους φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες και τις ενυδατικές κρέμες από το δέρμα, κάνοντας το δέρμα ξηρό και φλεγμονώδες με την πάροδο του χρόνου.

Αλλά εδώ είναι οι πιο σημαντικές πληροφορίες από όλες: Αποδεικνύεται ότι ούτε το κρύο ούτε το ζεστό νερό είναι η καλύτερη επιλογή όταν πλένετε το πρόσωπό σας. Η πιο ιδανική θερμοκρασία νερού για το πλύσιμο του προσώπου είναι η χλιαρή , σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

Οφέλη από το πλύσιμο του προσώπου σας με κρύο νερό

Ενώ το χλιαρό νερό είναι το καλύτερο, οι δερματολόγοι λένε ότι το πλύσιμο του προσώπου σας με δροσερό ή κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας με μερικούς τρόπους.

Εδώ είναι μερικοί από τους κύριους λόγους που μπορεί κάποιος να θέλει να πλύνει με δροσερό νερό:

  • Το δροσερό νερό μπορεί να βοηθήσει στον ερεθισμό που σχετίζεται με την ακμή.
  • Το κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος του δέρματος – ειδικά των πρησμένων ματιών που πολλοί άνθρωποι βιώνουν το πρωί όταν ξυπνούν.
  • Το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει αγγειοσυστολή, η οποία είναι μια στένωση των αιμοφόρων αγγείων που μπορεί προσωρινά να δώσει στο δέρμα μια πιο φωτεινή και λιγότερο φλεγμονώδη εμφάνιση.

Μειονεκτήματα στη χρήση κρύου νερού

Το δέρμα και οι συνήθειες του τρόπου ζωής του καθενός είναι λίγο διαφορετικές, επομένως αυτό θα διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά το πλύσιμο με κρύο νερό έχει μερικά πιθανά μειονεκτήματα.

Ένα σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι το κρύο νερό μπορεί να μην καθαρίζει το πρόσωπό σας από βακτήρια και ρύπους τόσο αποτελεσματικά όσο το πλύσιμο με ζεστό νερό.

Σε αυτό το σημείο, οι πόροι σας μπορούν να αντιδράσουν στο κρύο νερό συστέλλοντας, το οποίο μπορεί να παγιδεύσει βρωμιά, βακτήρια και λάδι. Ουσιαστικά κάνει τον καθαρισμό λιγότερο αποτελεσματικό.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η άνεση. Εάν ζείτε σε ψυχρότερο κλίμα ή είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο κρύο νερό και τις χαμηλές θερμοκρασίες, το πλύσιμο με κρύο νερό μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο το πλύσιμο του προσώπου σας με χλιαρό νερό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Blake Lively: Mε ποιον τρόπο έδωσε όγκο στα μαλλιά της;

HerNewskl

Δούκισσα Νομικού: Αποκάλυψε το μυστικό για σαγηνευτικό βλέμμα

HerNewskl

Βaby French manicure: To γαλλικό μανικιούρ που ταιριάζει σε κοντά νύχια

HerNewskl