HerNews.gr
Ελλάδα

Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας: Άρχισε η εξόδιος ακολουθία στην Τρίπολη

Στον Ιερό Ναό όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα έφτασε η σορός του νεκρού πιλότου του Phantom F-4 που κατέπεσε στην Ανδραβίδα και κόστισε τη ζωή σε δύο αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κόσμος που είναι συγκεντρωμένος έξω από την εκκλησία χειροκροτούσε και φώναζε «αθάνατος» όταν το φέρετρο με την ελληνική σημαία οδηγείτο στο εσωτερικό του ιερού ναού, ενώ τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς του που ακολουθούσαν. Ο πατέρας του λύγισε όταν άγγιξε το φέρετρο, φωνάζοντας «παιδί μου», κάνοντας άπαντες να βουρκώσουν.

Το «παρών» δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αλέξης Τσίπρας κι ο ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδεύοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα, στην κηδεία παρευρίσκονται συνάδελφοι του πιλότου και συμμαθητές από την Σχολή, ενώ η μπάντα παιανίζει πένθιμα εμβατήρια.

Η κηδεία θα γίνει λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη, στο χωριό καταγωγής της οικογένειας του νεκρού πιλότου, στο Πικέρνι Αρκαδίας.

Αύριο θα γίνει η κηδεία του έτερου νεκρού ιπτάμενου της ΠΑ που έπεσε στο καθήκον, Στάθη Τσιτλακίδη.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Blue Horizon: Στην Εισαγγελία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού θα οδηγηθούν τα 4 μέλη του πληρώματος

HerNews ka

13χρονη έγκυος: Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών της – «Είμαστε σε σοκ»

HerNews ka

Κηδεία υποσμηναγού: «Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα» – Ραγίζει καρδιές η μητέρα του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα

HerNews ka