HerNews.gr
Ελλάδα

Οι Τούρκοι βάζουν «φωτιά» στο Αιγαίο – Ψύχραιμα και αποφασιστικά απαντά η Αθήνα

Ενδεικτικό της στάσης της Τουρκίας, η οποία επιδιώκει ένα θερμό επεισόδιο προκειμένου να βάλει «φωτιά» στο Αιγαίο, είναι το βίντεο που ήρθε χθες στη δημοσιότητα με τη νέα τουρκική πρόκληση στα ανοιχτά στο Φαρμακονήσι, στις αρχές Ιανουαρίου.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο η τουρκική ακταιωρός κάνει επικίνδυνους ελιγμούς και μόλις για λίγα εκατοστά δεν εμβόλισε το περιπολικό.

Το σημαντικό όπως φαίνεται και στο βίντεο που κατέγραψε το ελληνικό πλήρωμα, είναι η ψυχραιμία τόσο του κυβερνήτη του ελληνικού σκάφους, όσο και των υπολοίπων.

Όλα έγιναν την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023. Σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, προκειμένου να κάνει αναγνώριση σε τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη.

Τα τουρκικά σκάφη ψάρευαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, έπρεπε να ελεγχθούν και να απομακρυνθούν.

Από την πλευρά τους τα τουρκικά αλιευτικά ειδοποίησαν τη δική τους ακτοφυλακή και από τη στιγμή που έφτασε η τουρκική ακταιωρός τα πράγματα πήραν επικίνδυνη τροπή.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου: Έρχεται στα φαρμακεία τον Ιούνιο

HerNews ka

Margot Robbie: Στη Σίφνο για διακοπές με τον σύζυγό της η πρωταγωνίστρια της “Barbie”

HerNews ka

Γιώργος Βάλλης: Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα

HerNews ka