HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα

Έπειτα από το αίτημα του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, cpt. Γιώργου Βάλλη για άμεση επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κα. Φωφώ Καλύβα.

Ο κ. Βάλλης ανέπτυξε τις προτάσεις του στα θέματα δημόσιας ασφάλειας και υγείας

Για την εξέλιξη του επαγγέλματος του ναυτικού και του κλάδου του yachting, χρειάζεται να γίνουν κάποια βήματα εκσυγχρονισμού σημαντικών παροχών όπως είναι η ιατρική υποστήριξη.

Η πρόταση του προέδρου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ είναι να εφαρμοστεί η τηλεϊατρική στα σκάφη αναψυχής, τουλάχιστον για την άμεση αντιμετώπιση επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών με υποχρεωτικό εξοπλισμό ένα τηλε-καρδιογράφο και έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή σε συνδυασμό με ενεργή σύμβαση με εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες επείγουσας τηλε-καρδιολογίας όλο το 24ωρο.«Οι παροχές αυτές υπάρχουν ήδη στην ποντοπόρο ναυτιλία και επιζητούμε να εισαχθεί και στα σκάφη αναψυχής για τον VIP τουρισμό», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Βάλλης.

Τονίσε επίσης το σοβαρότατο θέμα της εύρεσης και χρήσης των ναυτικών φωτοβολίδων από ανθρώπους που σκοπό έχουν να βλάψουν και όχι να σώσουν τον κόσμο.

Ζήτησε την αυστηροποίηση της νομοθεσίας σχετικά το ποιος μπορεί να προμηθευτεί τις ναυτικές φωτοβολίδες και το εξονυχιστικό έλεγχο τήρησης του πρωτοκόλλου σχετικά με την καταστροφή/ανακύκλωση των φωτοβολίδων που έχουν λήξει.

«Για όλα αυτά τα ζητήματα υπάρχουν λύσεις και ήταν μεγάλη τιμή που ακούστηκαν.
Η κα. Καλύβα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα αυτά και ο διάλογος είναι ανοιχτός για οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει στην ασφάλεια όλων μας», δηλώνει ο Γιώργος Βάλλης.

Ο Γιώργος Βάλλης μιλά για το επάγγελμα του ναυτικού & για την επερχόμενη τουριστική σεζόν

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συγκλονίζει η κατάθεση της 17χρονης για τον ιερέα βιαστή: «Έκλαιγα κάθε μέρα από τον φόβο μου»

Her News

Τέταρτη δόση: Ποιους αφορά η «ισχυρή σύσταση», πότε ανοίγουν τα ραντεβού και ποια τα οφέλη της

Her News

O καπνός από τις φωτιές της Αττικής έφτασε μέχρι τη Λιβύη – Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Her News