HerNews.gr
Beauty

Μπορεί το κρύο ντους να βοηθήσει στην ακμή;

Εκτός από τις τυπικές συστάσεις περιποίησης του δέρματος, σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη ιδεών θεραπείας ακμής που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Και είναι λογικό, η ακμή είναι διαφορετική για τον καθένα και συχνά απαιτούνται κάποιες δοκιμές και λάθη για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες θεραπείες στο σπίτι, ορισμένες από αυτές έχουν μεγαλύτερη εγκυρότητα από άλλες. Για παράδειγμα, η κατανάλωση τσαγιού δυόσμου μπορεί να έχει θεμιτά οφέλη, ενώ η χρήση οδοντόκρεμας ως θεραπεία σημείων είναι πιθανό να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Η πιο πρόσφατη τάση καθαρισμού του δέρματος που κατακλύζει τα social media είναι το κρύο ντους. Τα βίντεο “Κρύο ντους για την ακμή” έχουν συγκεντρώσει πάνω από 102 εκατομμύρια προβολές και υπολογίζουμε στο TikTok καθώς ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων τα αναζητά ως θεραπεία  και το εκφράζει αν φαίνεται ότι λειτουργεί.

 Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το κρύο ντους για την ακμή, από τη λίστα των πιθανών πλεονεκτημάτων έως τις προειδοποιήσεις που πρέπει να σημειώσετε πριν δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο.

Τα βασικά του κρύου ντους για την ακμή

Δεν είναι μόνο η ακμή: Το Διαδίκτυο, και συγκεκριμένα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι γεμάτα με βίντεο και αναρτήσεις που υποστηρίζουν ότι το κρύο ντους και οι κρύες βουτιές έχουν ποικίλα οφέλη για την υγεία. (Και, εκτός από το κρύο ντους, υπάρχει επίσης άφθονο περιεχόμενο που διαφημίζει ότι η βύθιση του προσώπου σας σε παγωμένο νερό μπορεί να έχει ένα αποτέλεσμα κατά της ακμής.) Αλλά αν έχετε δει αρκετούς ανθρώπους να προωθούν αυτήν τη θεραπεία, πιθανότατα έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε από που προέρχεται αυτή η ιδέα.

Ο βασικός ισχυρισμός είναι ότι το κρύο ντους μπορεί να θεραπεύσει την ακμή μειώνοντας την παραγωγή ελαίου και επιβραδύνοντας τα ξεσπάσματα, λένε οι δερματολόγοι. Το λάδι δεν ρέει τόσο εύκολα μέσα από τους πόρους όταν είναι κρύο και το κρύο νερό μειώνει τις φλεγμονώδεις επιδράσεις της ακμής, από όπου προέρχεται η πολλή ενόχληση.

Για να μην αναφέρουμε, ο καθαρισμός του προσώπου σας με κρύο νερό είναι συχνά προτιμότερος από το ζεστό νερό, το οποίο μπορεί να αφαιρέσει το δέρμα σας από τα φυσικά του έλαια, να θέσει σε κίνδυνο τον φραγμό του δέρματος και πιθανώς να ερεθίσει τα υπάρχοντα σπυράκια

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι πραγματικά τόσο απλό και είναι επιτακτική ανάγκη να μην λαμβάνετε όλη τη διαφημιστική εκστρατεία και τις υποσχέσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πολύ σοβαρά υπόψην.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα βίντεο 30 έως 60 δευτερολέπτων που δίνει συμβουλές για την περιποίηση της επιδερμίδας αφήνει έξω κρίσιμες πληροφορίες και συμβουλές.

Τα κρύα ντους για την ακμή λειτουργούν πραγματικά;

Το κρύο ντους μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει με την ακμή, αλλά σίγουρα όχι με τον ακραίο, θεραπευτικό τρόπο, όπως συχνά παρουσιάζεται στο διαδίκτυο. Οι ψυχρές θερμοκρασίες συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που μπορεί να μειώσει το πρήξιμο, τη φλεγμονή και τη συνολική ερυθρότητα.

 Όλα αυτά είναι συστατικά της ακμής, αλλά δεν είναι τα μόνα – η υπερβολική λιπαρότητα, οι φραγμένοι πόροι και τα βακτήρια είναι επίσης βασικοί παράγοντες. Η ακμή έχει πολλούς παράγοντες και απαιτεί μια πολυδιάστατη θεραπευτική προσέγγιση.

Μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης για δέρμα με τάση ακμής απαιτεί πολύ περισσότερα από το κρύο ντους. Περιλαμβάνει σωστό καθαρισμό, χρήση των κατάλληλων συστατικών περιποίησης δέρματος, αποφυγή φαγεσωρογόνων προϊόντων, καλλιέργεια υγιούς δερματικού φραγμού, αλλαγές υγιεινού τρόπου ζωής, ελαχιστοποίηση των ορμονικών διακυμάνσεων και σε ορισμένες περιπτώσεις, συνταγογραφούμενα τοπικά ή δια στόματος φάρμακα.

Είναι επίσης πιθανό το κρύο ντους να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να καταλήξει να επιδεινώνει την ακμή σας, καθώς το κρύο νερό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό στην αφαίρεση ρύπων και λιπαρών που ενδεχομένως φράζουν τους πόρους από την επιφάνεια του δέρματός σας.

Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά κρύο νερό στο ντους, το λάδι και η βρωμιά μπορεί να συσσωρευτούν όχι μόνο στην επιφάνεια του δέρματος, αλλά και μέσα στους πόρους, δημιουργώντας το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια.

Οφέλη από το κρύο ντους για την ακμή

Παρά τους πιθανούς κινδύνους, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα σημαντικά οφέλη από το πλύσιμο του προσώπου και/ή του σώματός σας με κρύο νερό, εάν το δέρμα σας το δέχεται καλά. Όλοι οι δερματολόγοι συμφώνησαν ότι επειδή το κρύο νερό συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, μπορεί να μειώσει το πρήξιμο.

Όταν τα αιμοφόρα αγγεία στην επιφάνεια συστέλλονται, μετατοπίζεται η ροή του αίματος στον βαθύτερο ιστό, κάτι που μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία και να βοηθήσει να κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο υγιές και λαμπερό.

Ωστόσο, αυτά τα αποτελέσματα (εκτός από άλλα πιθανά οφέλη) είναι όλα προσωρινά, διαρκούν μόνο αρκετές ώρες.Αλλά ακόμα κι αν μη τι άλλο, το να κάνετε ένα κρύο ντους ή/και το πλύσιμο του προσώπου σας με κρύο νερό θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ξύπνιοι και έτοιμοι να περάσετε την ημέρα.

Το κρύο νερό είναι τελικά το “κλειδί” για το πλύσιμο του προσώπου μας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Selena Gomez: Φέρνει ως νέα τάση στο μανικιούρ τη φυσικότητα!

HerNewskl

Τα αγαπημένα αρώματα των σταρ: Από την Μέριλιν Μονρόε μέχρι την πριγκίπισσα Νταϊάνα

HerNews ka

Shoulder blade bob: Το καρέ που αφήνει ακάλυπτη την ωμοπλάτη είναι μια διαχρονική επιλογή

HerNewskl