HerNews.gr
Social News

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για τους διασώστες της ΕΜΑΚ – «Ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης η βοήθειά τους στην Τουρκία»

Τα μέλη των ομάδων έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ που επέστρεψαν από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε την Παρασκευή, τις εγκαταστάσεις της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) στην Ελευσίνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους διασώστες για την σημαντική συμβολή τους στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές στην Τουρκία, αλλά και για το έργο που προσφέρουν.

«Αυτό το οποίο κάνατε σε αυτή τη συγκυρία, δεν είχε μόνο αξία ανθρώπινη, αλλά ήταν και μία πολύ ουσιαστική προβολή της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών μας, σε συνθήκες γεωπολιτικά δύσκολες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Και τόνισε αναφερόμενος στο ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης: «Επιτελέσατε, λοιπόν, μία διπλή εθνική αποστολή και γι’ αυτό σας είμαι προσωπικά -αλλά πιστεύω διερμηνεύω τα αισθήματα όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων- βαθιά υπόχρεοι».

Η ανάρτηση στο Instagram για τους διασώστες της ΕΜΑΚ

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Κ. Μητσοτάκης επαίνεσε ξανά τους διασώστες της ΕΜΑΚ, αυτή τη φορά με μία ανάρτηση στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός έγραψε στη λεζάντα που συνόδευσε τις σχετικές φωτογραφίες:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ για τη σπουδαία αποστολή που επιτελούν διαχρονικά. Η συγκινητική τους βοήθεια στον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία ήταν ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης μεταξύ των λαών μας. Μας κάνατε πολύ υπερήφανους.»

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ισμήνη Παπαβλασοπούλου: “H oλική επαναφορά που ανέφερε η Βίκυ Καγιά στο GNTM ως προς τι θα γίνει;”

Her News b

Στέλιος Κρητικός για Μάρκο Σεφερλή: «Ήθελα να αλλάξω τα πράγματα και εκ του αποτελέσματος είχα δίκιο»

Her News

Κόνι Μεταξά: “Νιώθω χάλια αυτόν τον καιρό” – Τι της συνέβη;

Her News