HerNews.gr
Διεθνή

Τραγωδία στα Τέμπη: Παγκόσμια στήριξη από τα Διεθνή Μέσα

Πώς τα ξένα δίκτυα μετέδωσαν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Στραπατσαρισμένα και κατεστραμμένα. Εκτροχιασμένα βαγόνια. Αυτά είναι ότι απέμεινε από ένα τρένο στην Ελλάδα σε μια από τις πιο θανατηφόρες συγκρούσεις εδώ και 10ετίες. Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κοντά στην πόλη της Λάρισας όταν ένας συρμός Intercity συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο».

Είναι ένα από τα ρεπορτάζ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου «Skynews».

Λεπτό προς λεπτό παρακολουθεί τις εξελίξεις ο ιστότοπος του BΒC.

BBC

12:07

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια του δυστυχήματος.

11:51

Διασωθείς: Ήταν μια χαοτική κατάσταση.

11:41

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας διακόπτει το ταξίδι της για να επισκεφθεί το σημείο του δυστυχήματος.

11:34

Οργάνωση έκτακτης δωρεάς αίματος για τους τραυματίες

11:26

Δορυφορικός χάρτης του σημείου του δυστυχήματος.

«Αυτό περιγράφεται ως το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα. Παραμένει το ερώτημα πως ακριβώς συνέβη. Αυτή ήταν μια εμπορική αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας που συγκρούστηκε με ένα επιβατηγό τρένο και δεν γνωρίζουμε γιατί ή πως. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η κυβέρνηση έχει συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο και ότι θα υπάρξει συνέντευξη τύπου αργότερα μέσα στην ημέρα», δήλωσε η δημοσιογράφος  του BBC, Στέφανι Πρενταϊς.

Στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων κάνει αναφορά το τηλεοπτικό δίκτυο «Aljazeera».

«Έλληνες διασώστες βρίσκονται στο σημείο του δυστυχήματος και ψάχνουν επιζώντες. Αυτοί που κατάφεραν να σωθούν, ακόμα δεν μπορούν να αντιληφθούν τι συνέβη».

Και το αμερικανικό δίκτυο του CNN έχει την τραγωδία στα Τέμπη ανάμεσα στα πρώτα θέματά του.

CNN

Οι Αρχές λένε πως ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. Η σύγκρουση συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα τοπική ώρα. Η επιβατική αμαξοστοιχία κατευθυνόταν από την Αθήνα προς την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη.

EURONEWS

Το περιστατικό συνέβη κοντά στην πόλη της Λάρισσας, περίπου 380 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας. Η σύγκρουση έγινε μεταξύ ενός επιβατηγού και ενός εμπορικού τρένου. Πολλά βαγόνια εκτροχιάστηκαν και τουλάχιστον 3 τυλίχτηκαν στις φλόγες.

 

Παγκόσμια θλίψη

Η τραγωδία στα Τέμπη με την σύγκρουση των δύο τρένων δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν ηγέτη του κόσμου.

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στα κτίρια της κομισιόν.

Νωρίτερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είχε εκφράσει τα συλλυπητήριά της για τα θύματα της τραγωδίας, τονίζοντας ότι η ΕΕ θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα ενώ μέρος του μηνύματός της ήταν στα Ελληνικά.

«Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τόσες ζωές εχθές το βράδυ κοντά στη Λάρισα».

Κλείνει το μήνυμά της με την φράση «είμαστε δίπλα σας» στα ελληνικά.  Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Η σκέψη μου είναι στους οικείους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες τη νύχτα κοντά στη Λάρισα. Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια τα συλλυπητήριά του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Στα ελληνικά και η ανάρτηση του Βολοδίμιρ Ζελένσκι

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό για την απώλεια ζωών από τη σύγκρουση τρένων στη Βόρεια Ελλάδα. Ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες».

Ο Νίκος Δένδιας δέχθηκε τηλεφωνήματα από τον  πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και τους υπουργούς εξωτερικών Κροατίας Πορτογαλίας, Βόρειας Μακεδονίας, και ο πρόεδρος της Πορτογαλικής Βουλής, Ιταλίας Αυστρίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Γερμανίας.

Το μήνυμα του Ερντογάν

Τη βαθιά του λύπη για το τραγικό δυστύχημαστα Τέμπη έστειλε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έστειλε μήνυμα στην Πρόεδρο της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι βαθιά λυπημένος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, μετέφερε τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα και ευχήθηκε ανάρρωση στους τραυματίες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι Maneskin «παντρεύτηκαν» μεταξύ τους: Ντύθηκαν στα λευκά, φιλήθηκαν και ορκίστηκαν αιώνια πίστη

HerNews ka

Ρον Σεφάς Τζόουνς: «Έφυγε» από τη ζωή ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός σε ηλικία 66 ετών

HerNews ka

Σεισμός στην Τουρκία: Γυναίκα γέννησε κάτω από τα συντρίμμια στη Συρία – Η ίδια πέθανε, το μωρό σώθηκε (Βίντεο)

HerNews ka