HerNews.gr
Αφιερώματα

14 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα μπριζόλας και… πεολειχίας!

Ένα μήνα ακριβώς μετά την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έρχεται η Παγκόσμια Ημέρα μπριζόλας και πεολειχίας, μια ημέρα αφιερωμένη κατ’ εξοχήν στους άντρες και αυτό διότι εφόσον 14 Φλεβάρη οι άνδρες είθιστε να αγοράζουν δώρα αγάπης στις συντρόφους τους, έτσι αποφάσισαν να καθιερώσουν μια ημέρα και για εκείνους που στοχεύει στη δική τους ικανοποίηση.

 Το θέμα ξεκίνησε από τον ραδιοφωνικό παραγωγό Τομ Μπέρτσι, ο οποίος εμπνεύστηκε αυτή την “ανδρική” Παγκόσμια Ημέρα ως σάτιρα, και απο τότε έχουν γίνει προσπάθειες καθιέρωσής της μέσω διαδικτύου. Η σάτιρα έγινε σωστός θεσμός, με δική της ιστοσελίδα, εμπόρευμα, ακόμα και ύμνο.

Και ίσως πολύ εύστοχα να αναρωτίεστε τι κοινό μπορεί να έχει η μπριζόλα με… την πεολειχία. 

Σύμφωνα με το έθιμο, η γυναίκα πρέπει να μαγειρέψει μια νόστιμη και λαχταριστή μπριζόλα στον σύντροφο της και στη συνέχεια,  πρέπει να τον περιποιηθεί κατάλληλα!

Ο εορτασμός δεν έχει επίσημο καθεστώς, καθώς είναι ένα δημοφιλές “trend” στο Διαδίκτυο και όχι μια πραγματική γιορτή, αλλά έχουν δημιουργηθεί διάφορα αναμνηστικά και βίντεο κλιπ σχετικά με αυτό.

Έχει προταθεί ότι η Παγκόσμια ημέρα μπριζόλας και πεολειχίας είναι μια αντίδραση ενάντια στο φεμινιστικό κίνημα. Η γιορτή έχει επικριθεί ως σεξιστική και πατριαρχική , αν και έχει γίνει επίσης θετική αποδοχή από ορισμένους.

Πολιτισμική ανάλυση

Σύμφωνα με την ιστορικό των γυναικών Λόις Μπάνερ , η ημέρα φάνηκε να είναι μέρος της αντίδρασης ενάντια στο φεμινιστικό κίνημα , προχωρώντας προς μια εκδοχή ανθρώπινης αλληλεπίδρασης που είναι εγγενής στην κουλτούρα της σύνδεσης και ότι οι άνδρες «είναι πραγματικά φοβισμένοι επειδή οι γυναίκες τους ξεπερνούν». 

Η ακτιβίστρια Feminista Jones υποστηρίζει ότι περιορίζει την ελευθερία επιλογής των γυναικών , όντας έτσι στο κύριο ρεύμα του παραδοσιακού πατριαρχικού περιορισμού των γυναικείων σεξουαλικών συμπεριφορών .

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Marilyn Monroe: Η πολυτάραχη ζωή & η καριέρα του απόλυτου sex symbol που γεννήθηκε σαν σήμερα!

HerNews ka

Κυριακή κοντή γιορτή: 6 τραγούδια – ύμνοι για την τελευταία μέρα της εβδομάδας

Her News

Μέριλιν Μονρόε: Η ζωή και οι παράξενες συνήθειες της..

Her News