HerNews.gr
Διεθνή

Όσκαρ 2023: Ο συμβολισμός πίσω από την γαλάζια κορδέλα που φορούσαν οι αστέρες

Η γαλάζια κορδέλα που φορούσαν αρκετοί σταρς στο χέρι τους κατά τη διάρκεια τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ συμβόλιζε ένα μήνυμα αλληλεγγύης.

Ανάμεσά τους, η Κέιτ Μπλάνσετ, ο ηθοποιός Μπιλ Νάι, που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Living», ο σκηνοθέτης του «All Quiet On The Western Front», Έντουαρντ Μπέργκερ, η Τζέιμι Λι Κέρτις και η πρωταγωνίστρια του «2022 Triangle Of Sadness», Ντόλι Ντε Λεόν.

Η κορδέλα αυτή κατασκευάζεται από την εταιρεία Knotty Tie Co. στο Ντένβερ του Κολοράντο σε συνεργασία με την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ως «έμβλημα συμπόνιας και αλληλεγγύης».

Συμβολίζει την υποστήριξη στους πρόσφυγες που έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλες χώρες κι έχουν απορροφηθεί σε διάφορες θέσεις εργασίας, ενώ έχουν επίσης, ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία και ανέλαβε τη δράση, ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση της: «Η χρήση της μπλε κορδέλας #WithRefugees στο… κόκκινο χαλί στέλνει ένα ισχυρό οπτικό μήνυμα ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να αναζητήσει την ασφάλεια, όποιος κι αν είναι κι όπου κι αν βρίσκεται». 

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης για τον Συνασπισμό της Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ, μαζί με τον Gugu Mbatha-Raw και τη Σύρια κολυμβήτρια Yusra Mardini.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μάθιου Πέρι: Η πρώην κοπέλα του ζητά έρευνα από τους γιατρούς του ηθοποιού μετά την αποκάλυψη της κεταμίνης

HerNews ka

The Crown: Η σειρά προβλέπεται να αναπαραστήσει το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στην πριγκίπισσα Νταϊάνα

HerNews ka

And Just Like That- Spoil Alert: Tο παθιασμένο φιλί που αντάλλαξε η Carrie Bradshaw με τον Aidan

HerNewskl