HerNews.gr
Διεθνή

Ιράν: Θα χρησιμοποιήσει κάμερες για να εντοπίζονται οι γυναίκες που δεν φορούν χιτζάμπ

Οι Ιρανικές αρχές έχουν ανακοινώσει σχέδια να εγκαταστήσουν κάμερες σε δημόσιους χώρους και στους δρόμους για να εντοπίζουν και να τιμωρούν τις γυναίκες που δεν φορούν χιτζάμπ, που είναι υποχρεωτικός κώδικας ένδυσης.

Επιπλέον, η αστυνομία έχει δημιουργήσει ομάδες επιβολής του χιτζάμπ στο μετρό της Τεχεράνης και σε γυναίκες χωρίς χιτζάμπ θα απαγορεύεται η είσοδος, κάτι που θα μπορούσε ουσιαστικά να απαγορεύσει σε ορισμένες γυναίκες την εργασία.

Αυτή η κίνηση είναι μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης να καταστήσει τους ιρανικούς δημόσιους φορείς πιο υπεύθυνους για την επιβολή του χιτζάμπ. Πολλές Ιρανές γυναίκες, ειδικά εκείνες στις πόλεις, έχουν αρνηθεί να ακολουθήσουν τους κανόνες χιτζάμπ, γεγονός που δείχνει ότι οι διαδηλώσεις «γυναίκες, ζωή, ελευθερία» του Σεπτεμβρίου συνεχίζονται με πιο εξατομικευμένο τρόπο.

Ο θάνατος της Mahsa Amini

Από τον θάνατο της Mahsa Amini, μιας 22χρονης γυναίκας που πέθανε υπό την κράτηση της λεγόμενης «αστυνομίας ηθικής» τον περασμένο Σεπτέμβριο για φερόμενη παραβίαση του κώδικα ενδυμασίας του Ιράν για τις γυναίκες, έχει αυξηθεί ο αριθμός των Ιρανών γυναικών που έχουν σταμάτησαν να φοράνε τις μαντίλες τους.

Ο θάνατός της πυροδότησε μια σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τις ακάλυπτες γυναίκες που σάρωσαν τη χώρα για αρκετούς μήνες, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με βίαιη καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Δημόσια οργή κατά της απόφασης

Οι αντίπαλοι της κυβέρνησης είναι εξοργισμένοι από την έντονη αντίθεση μεταξύ των επειγουσών προσπαθειών επιβολής του χιτζάμπ και της αποτυχίας των ερευνητών να χρησιμοποιήσουν CCTV για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για τις επιθέσεις με δηλητηρίαση.

Το δικαστικό σώμα έχει ανακοινώσει ότι οι γυναίκες που δεν φορούν χιτζάμπ ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα ύψους 1 εκατομμυρίου toman (22 ευρώ) εάν οδηγηθούν στο δικαστήριο.

Επιπλέον, τα αυτοκίνητα στα οποία οι γυναίκες δεν φορούν χιτζάμπ θα κατασχεθούν για 20 ημέρες εάν ο οδηγός διαπράξει την παράβαση δύο φορές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Kim Kardashian: Γιατί προσέλαβε security για να προστατέψουν την οικογένειά της;

HerNewskl

Madonna: Σοκάρει με την αποκάλυψή της – «Λιποθύμησα στο πάτωμα του μπάνιου μου και ξύπνησα στη ΜΕΘ»

HerNews ka

Πρίγκιπας Χάρι: Ισχυρίζεται ότι ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ του επιτέθηκε σωματικά για την Μέγκαν Μαρκλ

HerNews ka