HerNews.gr
Beauty

Είναι ο αέρας του αεροπλάνου τόσο κακός για το δέρμα μας; – Αλήθεια ή μύθος;

Είναι πραγματικά ο αέρας του αεροπλάνου τόσο κακός για το δέρμα μας; Τόσο κακός που πρέπει να το φροντίζουμε πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την πτήση; 

Τι μπορεί να συμβεί στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης;

Οι αεροπορικές πτήσεις και άλλες μορφές έκθεσης σε μεγάλο υψόμετρο παρουσιάζουν στο δέρμα μας αρκετούς πιθανούς στρεσογόνους παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν: μειωμένη υγρασία, διακυμάνσεις θερμοκρασίας, αλλαγές στη βαρομετρική πίεση, αυξημένη έκθεση σε ιονίζουσα ακτινοβολία και ένα αλλοιωμένο μικροβιακό περιβάλλον.

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι στρεσογόνοι παράγοντες επηρεάζουν το δέρμα σας εξαρτάται από μερικούς βασικούς παράγοντες: τον τύπο δέρματος , την ηλικία και την παρουσία άλλων δερματικών παθήσεων ανάμεσά τους. Επιπλέον, η διάρκεια του χρόνου που βρίσκεστε στον αέρα (σκεφτείτε: υπερατλαντικές πτήσεις) μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας.

Ποιοι τύποι δέρματος είναι επιρρεπείς σε προβλήματα δέρματος μετά την πτήση;

Οι ώριμοι και ευαίσθητοι τύποι δέρματος είναι πιο πιθανό να δουν διαφορές στο δέρμα τους μετά από μια πτήση. Το πιο ώριμο δέρμα, το οποίο συχνά τείνει να είναι πιο ξηρό λόγω της εξαρτώμενης από την ηλικία μείωσης του φυσικού ενυδατικού παράγοντα και άλλων λιπιδίων του δέρματος, μπορεί να ερεθιστεί πιο εύκολα από τον ξηρό αέρα που κυκλοφορεί.

Ωστόσο, το ίδιο ισχύει ανεξαρτήτως ηλικίας για οποιονδήποτε με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα ή δερματικές παθήσεις όπως η ατοπική δερματίτιδα ή άλλα.

Χρειάζεστε μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος πριν από την πτήση;

Αυτό δεν είναι απαραίτητο για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά το δέρμα μπορεί να ενυδατωθεί με face mist, μάσκες ή/και μια πλήρη ρουτίνα εάν το επιθυμείτε.

Το τι είναι «απαραίτητο» εξαρτάται]από το άτομο. Για τους περισσότερους ανθρώπους, θα ήταν καλό τουλάχιστον, την εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας πριν και κατά τη διάρκεια μιας πτήσης μεγάλων αποστάσεων για να αποτρέψετε την υπερβολική ξηρότητα και ερεθισμό.

Ωστόσο,  αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε συσκευάσει οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα ή ακόμα και φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή που ήδη χρησιμοποιείτε πριν από το ταξίδι για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση τυχόν εξάρσεων που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Πώς να δημιουργήσετε τη δική σας ρουτίνα περιποίησης με αεροπορικά ταξίδια

Πριν από την πτήση

 Τα ενυδατικά συστατικά όπως η γλυκερίνη και  το υαλουρονικό οξύ είναι βασικά πριν την πτήση. Γιατί; Επειδή αυτά τα δύο συστατικά τραβούν την υγρασία στο δέρμα.

Και η χρήση αυτών των συστατικών πριν από την πτήση δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στο δέρμα του προσώπου σας: ο αέρας του αεροπλάνου μπορεί επίσης να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό στο σώμα και στα χέρια.  

Και το SPF είναι —όπως πάντα— ένα ζωτικό βήμα. Σκεφτείτε να εφαρμόσετε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος με βάση τα ορυκτά με οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου, κατά προτίμηση ένα που περιλαμβάνει επίσης οξείδιο σιδήρου για προστασία από το ορατό φως, καθώς και διάφορα αντιοξειδωτικά (όπως οι βιταμίνες C και E, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα) βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών οξυγόνου και του οξειδωτικού στρες.

Μείνετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της πτήσης σας πίνοντας άφθονο νερό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Skincare: Οι συνδυασμοί συστατικών που πρέπει να αποφύγετε το φθινόπωρο

HerNewskl

Χριστίνα Μπόμπα: Έκανε την πιο φρέσκια εκδοχή της αλογοουράς!

HerNewskl

Μη επεμβατικό λίφτινγκ προσώπου – ‘Ολα όσα πρέπει να ξέρεις

Her News