HerNews.gr
Beauty

Μη επεμβατικό λίφτινγκ προσώπου – ‘Ολα όσα πρέπει να ξέρεις

Το μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου είναι μια διαδικασία για την προσωρινή ανανέωση και σύσφιξη του δέρματος του προσώπου σας. Δεν απαιτεί μεγάλες τομές (κοψίματα), γενική αναισθησία ή διανυκτέρευση στο νοσοκομείο. Τα μη χειρουργικά λίφτινγκ προσώπου συνήθως χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό ελάχιστα επεμβατικών και μη χειρουργικών τεχνικών.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός μη χειρουργικού και ενός χειρουργικού λίφτινγκ;

Ένα χειρουργικό λίφτινγκ (ρυτιδεκτομή) χρησιμοποιεί κοψίματα στο πρόσωπο για να συσφίξει το δέρμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Ένα χειρουργικό λίφτινγκ μπορεί επίσης να μεταφέρει λίπος στο πρόσωπό σας ή να προσαρμόσει τους μύες του προσώπου. Για αυτόν τον τύπο επέμβασης, θα χρειαστείτε γενική αναισθησία και ολονύκτια νοσηλεία.

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς διαδικασίες για μη επεμβατικό λίφτινγκ προσώπου;

Μερικοί σημαντικοί μη επεμβατικοί τύποι λίφτινγκ προσώπου και μη επεμβατικές θεραπείες αναζωογόνησης του προσώπου περιλαμβάνουν:

· BOTOX

· Fillers προσώπου

· Θεραπείες με υπερήχους

· Χημικά πίλινγκ δέρματος

· Microneedling

· Θεραπεία ρυτίδων

· Ανύψωση προσώπου με νήματα

Μπορεί να σφίξει το χαλαρό πρόσωπο;

Οι θεραπείες σύσφιξης του δέρματος μπορούν να πραγματοποιηθούν στο ιατρείο και τα αποτελέσματα θα είναι ικανοποιητικά. Για παράδειγμα, η σύσφιξη δέρματος με λέιζερ είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που βοηθάει στη βελτίωση της χαλαρής επιδερμίδας.

Πώς μπορώ να αυξήσω το κολλαγόνο στο πρόσωπό μου;

· Συμπληρώματα κολλαγόνου: Οι άνθρωποι λαμβάνουν συμπληρώματα κολλαγόνου για την υγεία των αρθρώσεων αλλά και του δέρματός τους

· Υαλουρονικό οξύ: Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ένωση που βοηθάει στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου

· Βιταμίνη C

· Τζελ αλόης

· Τζίνσενγκ

· Αντιοξειδωτικά

· Ρετινόλη και άλλα καροτενοειδή

· Φωτοθεραπεία

Μπορεί να ανακτηθεί η ελαστικότητα του προσώπου;

Ναι! Η αύξηση των αποθεμάτων κολλαγόνου και ελαστίνης (και υαλουρονικού οξέος) θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της απώλειας της ελαστικότητας του δέρματος. Αν το κάνετε αυτό μακροπρόθεσμα, θα αποτρέψετε περαιτέρω απώλεια και θα ενθαρρύνετε την καλή ελαστικότητα του δέρματος στο μέλλον.

Πόσα χρόνια νεότερος δείχνει κάποιος μετά από τη διαδικασία μη επεμβατικού λίφτινγκ;

Οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί στη συγκεκριμένη θεραπεία αξιολογούν τους εαυτούς τους ότι μοιάζουν κατά μέσο όρο 12 χρόνια νεότεροι!

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για μια γυναίκα να ξεκινήσει το λίφτινγκ;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα λίφτινγκ μπορεί να γίνει νωρίς στη ζωή, αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, το λίφτινγκ προσώπου λειτουργεί καλύτερα για άτομα που είναι στα 40, 50 και 60, όταν τα σημάδια γήρανσης αρχίζουν να εμφανίζονται πιο έντονα στο πρόσωπό τους. Οι βαθιές γραμμές, οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές και το χαλαρό δέρμα είναι δείκτες της διαδικασίας της γήρανσης.

Μπορεί το αποτέλεσμα να φαίνεται φυσικό;

Όταν εκτελείται σωστά από τα χέρια ενός εξειδικευμένου ιατρού, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι από τα πιο φυσικά συγκριτικά με οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση και μπορεί να σας αφήσουν μια ανανεωμένη και πιο νεανική εμφάνιση προσώπου.

Ποιο είναι το καλύτερο μη επεμβατικό λίφτινγκ προσώπου;

Η θεραπεία ρυτίδων με βοτουλινική τοξίνη τύπου Α (BOTOX) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για μη χειρουργικά λίφτινγκ προσώπου. Βοηθά στη χαλάρωση ορισμένων μυών του προσώπου που προκαλούν ρυτίδες, δημιουργώντας μια νεότερη και πιο ανανεωμένη εμφάνιση.

Σε ποιους απευθύνεται το μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου;

Τα άτομα που ανησυχούν για τη γήρανση του δέρματος ή για οποιοδήποτε από τα παρακάτω κοινά προβλήματα του δέρματος του προσώπου μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο ενός μη χειρουργικού λίφτινγκ:

· Χαλαρωμένο δέρμα και χαλαρό σαγόνι (γύρω από το πρόσωπο και τη γραμμή του σαγονιού σας)

· Σκιές γύρω από τα μάτια σας

· Βυθισμένα μάγουλα

· Λεπτά χείλη

· Ρυτίδες, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών συνοφρυώματος (στο μέτωπό σας), των ποδιών της χήνας (στις γωνίες των ματιών σας) και των γραμμών μαριονέτας (στα πλαϊνά του στόματός σας)

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι τα μη χειρουργικά λίφτινγκ μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά για αισθητικά προβλήματα όπως:

· Βαθιές ρυτίδες

· Εξαιρετικά χαλαρό δέρμα

· Σοβαρές ουλές

Ποιοι δεν πρέπει να υποβληθούν σε μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου;

Μερικοί άνθρωποι με προϋπάρχουσες δερματικές παθήσεις μπορεί να μην είναι καλοί υποψήφιοι για μη χειρουργικό λίφτινγκ, όπως για παράδειγμα η ενεργή ακμή, το έκζεμα, η ψωρίαση κ.α.

Πώς γίνεται το μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου;

Οι διαδικασίες ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του μη χειρουργικού λίφτινγκ προσώπου που λαμβάνετε. Οι περισσότερες διαδικασίες πραγματοποιούνται στο ιατρείο. Μερικά είναι σχετικά ανώδυνα (BOTOX), ενώ άλλα μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία. Ο ιατρός σας μπορεί να σας κατατοπίσει σχετικά με το τι να περιμένετε για τις επιθυμητές θεραπείες.

Ποια είναι τα οφέλη ενός μη χειρουργικού λίφτινγκ προσώπου;

Ένα μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πιο σφριγηλό, λείο και νεανικό δέρμα χωρίς χειρουργική επέμβαση. Δεν χρειάζεστε γενική αναισθησία ή ολονύκτια νοσηλεία. Η ανάρρωση είναι ταχύτερη και λιγότερο επώδυνη από την ανάρρωση μετά από μια χειρουργική επέμβαση. Τα μη χειρουργικά λίφτινγκ προσώπου τείνουν επίσης να είναι λιγότερο ακριβά από τις χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα ενός μη χειρουργικού λίφτινγκ προσώπου;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας ποικίλλουν. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε κάποιες διαδικασίες, όπως χημικό πίλινγκ ή ενέσεις αλλαντοτοξίνης, κάθε λίγους μήνες. Τα αποτελέσματα άλλων θεραπειών μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο.

Πώς μπορώ να διατηρήσω τα αποτελέσματα ενός μη χειρουργικού λίφτινγκ προσώπου;

Οι τακτικές θεραπείες μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε μακροχρόνια οφέλη για το δέρμα. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε μια υγιή ρουτίνα περιποίησης δέρματος για καλύτερα αποτελέσματα.

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

Nήματα Cog: Η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος λίφτινγκ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Yαλουρονικό οξύ: Oι 3 βασικοί λόγοι που πρέπει να απόφυγετε τη χρήση του

HerNewskl

Ελένη Μενεγάκη: Έκανε το πιο ανατρεπτικό χτένισμα που την έχουμε δει

HerNewskl

Highlighter: Πώς να το εφαρμόσετε σωστά

Her News