HerNews.gr
DECORNEWS

Πως μπορείτε με απλά βήματα να κάνετε το μικρό σας σαλόνι να δείχνει πολυτελές

Μπορεί ένα μικρό σαλόνι να φαίνεται πραγματικά πολυτελές; Η απάντηση είναι ένα απλό ναι. Είναι δυνατό να κάνετε το μικρό σας σαλόνι πολυτελές.Το μόνο που χρειάζεστε είναι οι σωστές ιδέες.

 Σίγουρα, ένα μικρό σαλόνι προσφέρει περιορισμένα τετραγωνικά μέτρα για να διακοσμήσετε και να εμφανίσετε το καλύτερο από αυτό που έχετε, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έλλειψη χώρου ως ευκαιρία για να σχεδιάσετε ένα επιμελημένο, προσεκτικά μελετημένο εσωτερικό. Ας μην το πούμε μικρό, ας το πούμε «μπιζού». 

Με τα σωστά κομμάτια φωτισμού, έπιπλα, χρώματα, υλικά έως ομοιόμορφα σχήματα, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αυξήσετε το glam πηλίκο ενός μικρού δωματίου.

1. Σκεφτείτε τα κλιμακωτά φωτιστικά

Θέλετε ένα μεγάλο σαλόνι αλλά ο χώρος είναι περιορισμένος; Διαμορφώστε το φωτισμό του σαλονιού σας και αυξήστε την κλίμακα για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Το κόλπο είναι να αποσπάσετε την προσοχή από τα μικρά τετραγωνικά μέτρα του δωματίου και να τραβήξετε την προσοχή στα μεγαλύτερα στοιχεία του χώρου. Μπορεί να νομίζετε ότι κάνει έναν μικρό χώρο να φαίνεται ακόμη μικρότερος, αλλά έχει επίσης αυτοπεποίθηση που αποπνέει πολυτέλεια.

2. Τοποθετήστε ένα μοναδικό και ιδιαίτερο τραπεζάκι

Ένα statement τραπεζάκι σαλονιού μπορεί να κάνει πολλά στο σαλόνι σας. Αυτό το έπιπλο αγκυρώνει τα καθίσματα του δωματίου. Τοποθετημένο ακριβώς στο κέντρο, ή στην καρδιά του δωματίου, ξεχωρίζει αμέσως και γίνεται εύκολα αντιληπτό από οποιαδήποτε γωνιά του δωματίου.

3. Επιλέξτε καναπέ με καμπύλες

Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ενός άνετου καθιστικού , οι καναπέδες με καμπύλες παίζουν μεγάλο ρόλο. Όχι μόνο προσφέρουν άφθονο χώρο για πολλά άτομα ταυτόχρονα, αλλά η μορφή τους, εγγενώς έξυπνη και μοντέρνα, δίνει στο δωμάτιο μια πινελιά υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, όταν είναι επενδεδυμένο με βελούδινα και σουέτ στοιχεία και σε βαθιές αποχρώσεις, το κομμάτι μπορεί πραγματικά να γίνει το επίκεντρο του δωματίου, δίνοντάς του μια μοναδική αίσθηση.

4. Επενδύστε σε μικρότερα έπιπλα

Ενώ ένας μεγάλος καναπές μπορεί να αισθάνεται πολυτελές, εάν έχετε μικρότερο χώρο, η επιμέλεια μικρότερων επίπλων σαλονιού μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την πολυτελή εμφάνιση ενώ αισθάνεστε ότι υπάρχει άφθονο ενδιαφέρον για να δείτε. Σκεφτείτε να αναμίξετε υφή και φόρμες. Ένας καφέ δερμάτινος καναπές αποπνέει αμέσως χλιδή ενώ ταυτόχρονα είναι προσιτός και φιλόξενος, καθιστώντας τον ιδανική επιλογή για κάθε σαλόνι. 

5. Τοποθετήστε μεταλλικά στοιχεία

Τα μεταλλικά στοιχεία είναι συνώνυμα της πολυτέλειας, αλλά μερικές φορές μπορούν να διαβαστούν λίγο φανταχτερά, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται υπερβολικά σε μικρό χώρο. Για να αποκτήσετε την όψη της ήσυχης πολυτέλειας, συνδυάστε και ταιριάξτε διακριτικά μεταλλικά. Ή ακόμα και ένας αντικέ χρυσός καθρέφτης σε συνδυασμό με μια ασημί καρέκλα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Που ν’ αποθηκεύσεις τα παπούτσια αν δεν έχεις ντουλάπα

Her News b

Κουζίνα: Τα πιο δημοφιλή χρώματα για το 2023

Her News

Τα 5 καλύτερα φυτά για το σπίτι σου

Her News