HerNews.gr
Διεθνή

First Republic Bank: Κατέρρευσε η αμερικανική τράπεζα – Στην JPMorgan οι καταθέσεις

Η JPMorgan Chase θα αποκτήσει τελικά το μεγαλύτερο μέρος της χρεοκοπημένης First Republic Bank.

Η JP Morgan επικράτησε στην τελική απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγγύησης Καταθέσεων των ΗΠΑ, FDIC, για το ποιος θα είναι τελικά ο πλειοδότης που θα «σώσει» την τράπεζα της Καλιφόρνια από τη χρεοκοπία.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) και οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν τη συμφωνία, δηλώνοντας ότι κλείνουν ταυτόχρονα την τράπεζα και θέτουν προς πώληση 93,5 δισ. δολάρια των καταθέσεων της και το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της στην JPMorgan.

Η JPMorgan αναλαμβάνει 173 δισ. δολάρια σε δάνεια και περί τα 30 δισ. δολάρια σε χρεόγραφα.

«Η JPMorgan θα αναλάβει όλες τις καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των ανασφάλιστων καταθέσεων, και ουσιαστικά όλων των περιουσιακών στοιχείων» της First Republic, ανέφερε σε δήλωση το Τμήμα Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια.

First Republic Bank: Η δεύτερη μεγαλύτερη κατάρρευση τράπεζας

Σύμφωνα με τους Financial Times, πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη κατάρρευση τράπεζας μετά την Washington Mutual το 2008 και οριακά μεγαλύτερη από εκείνη της Silicon Valley Bank.

Παράλληλα, είναι η τρίτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που χρεοκοπεί μέσα σε δύο μήνες μετά τη Silicon Valley Bank, τη Signature Bank και τη Silvergate Bank.

Η συμφωνία σημαίνει ότι όλοι οι καταθέτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υπερβαίνουν το ασφαλιστικό όριο των 250.000 δολαρίων, θα διατηρήσουν πρόσβαση στα χρήματά τους.

Η δήλωση του CEO της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον

«Η κυβέρνησή κάλεσε εμάς και άλλους να αναλάβουμε δράση, και το κάναμε», δήλωσε ο Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan. «Η οικονομική ισχύς, οι δυνατότητες και το επιχειρηματικό μας μοντέλο μας επέτρεψαν να αναπτύξουμε μια προσφορά για την εκτέλεση της συναλλαγής με τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κόστος για το ταμείο ασφάλισης καταθέσεων».

Η JPMorgan θα αναγνωρίσει ένα εφάπαξ κέρδος 2,6 δισ. δολαρίων από τη συμφωνία, αλλά είπε ότι αναμένει να δαπανήσει 2 δισ. δολάρια για το κόστος αναδιάρθρωσης τους επόμενους 18 μήνες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυστραλία: Viral βίντεο από αεροδρόμιο – Πετούν τις βαλίτσες σαν… σκουπίδια

Her News b

Βασιλιάς Κάρολος: Ειδικές ξεναγήσεις μόνο με κάλτσες στο σημείο που θα γίνει η στέψη του

HerNews ka

Σάνα Μαρίν : Πάρτι μέχρι τελικής πτώσης για την ανανεωμένη και χωρισμένη πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας

HerNews ka