HerNews.gr
Διεθνή

«God Save the King»: Ο Κάρολος Γ’ στέφθηκε βασιλιάς

Στέφθηκε βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας ο Κάρολος Γ’ σε μία μεγαλοπρεπή τελετή που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο αβαείο του Ουέστμινστερ.

Τι είναι η τελετή στέψης;

Ο 74χρονος Κάρολος, πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, περίμενε στωικά επί δεκαετίες να διαδεχθεί την μητέρα στο θρόνο.

Ο μακροβιότερος διάδοχος στην ιστορία της Βρετανίας μετά τον θάνατο της Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών τον περασμένο Σεπτέμβριο αναγορεύτηκε βασιλιάς χωρίς, όμως, να γίνει η επίσημη στέψη.

Η στέψη είναι συμβολική θρησκευτική τελετή, σύμφωνα με την οποία όταν το στέμμα τοποθετείται επί της κεφαλής του μονάρχη επισημοποιείται ο ρόλος του ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας και παράλληλα, συμβολίζει την μεταφορά στον βασιλιά του τίτλου και των εξουσιών που απορρέουν από αυτόν (τον τίτλο).

Έτσι, αν και ο Κάρολος έγινε βασιλιάς μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, η επίσημη στιγμή της βασιλείας του αρχίζει αμέσως μετά την στέψη του.

Ο όρκος του Βασιλιά Καρόλου

Ο Βασιλιάς Κάρολος παρέμεινε κοντά στον θρόνο και ακούμπησε το χέρι του στη Βίβλο, όπου ορκίστηκε ότι θα κυβερνά με βάση τους νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας, αλλά και ότι θα υπερασπίζεται την θρησκεία της προτεσταντικής μεταρρύθμισης και της Εκκλησίας της Αγγλίας.

«Όλα αυτά υπόσχομαι να τα πράξω» απάντησε ο Κάρολος, ζητώντας τη βοήθεια του Θεού. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανέγνωσε απόσπασμα από την επιστολή Προς Κολοσσαείς του Αποστόλου Παύλου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

And Just Like That: Θα υπάρχει τελικά επανασύνδεση ανάμεσα στην Carrie Bradshaw και τον Aiden;

HerNewskl

Ζεράρ Πικέ: «Είμαι πολύ χαρούμενος, νοιάζομαι μόνο για τους ανθρώπους που αγαπώ»

Her News b

Τιτανικός: Η Kate Winslet & O Leonardo DiCaprio αποκάλυψαν ότι ουρούσαν σε δεξαμενή νερού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

HerNews ka