HerNews.gr
Beauty

SPF Layering: Το μυστικό να προστατευτείτε από τον ήλιο

SPF Layering: Το μυστικό να προστατευτείτε από τον ήλιο
Ο κόσμος της δερματολογίας μας υποδέχεται, εκπαιδεύοντας μας σε ένα νέο επίπεδο προστασίας από τον ήλιο: Το SPF layering. Μια τάση που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της στην πλατφόρμα του TikTok και συνεχίζει να απασχολεί τους skincare addicts παγκοσμίως.

Οι δερματολόγοι έχουν αποκαλύψει πως το SPF layering είναι μια επαναστατική τεχνική για να αυξήσετε την προστασία σας από την ακτινοβολία UVA και UVB. Ποιος θα ήθελε να χάσει αυτήν την ευκαιρία για να πετύχει την απόλυτη προστασία του δέρματος του άλλωστε;

Τι είναι όμως στην πραγματικότητα η τεχνική SPF layering;

1. Ενυδατική Κρέμα με SPF (SPF Moisturizer): Αυτό είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία του SPF layering και ένα από τα πιο σημαντικά. Οι ενυδατικές κρέμες με SPF παρέχουν διπλή δράση, ενυδατώνοντας το δέρμα ενώ παράλληλα προστατεύουν από τις επιβλαβείς ακτίνες UVA και UVB. Εφαρμόστε την κρέμα αυτή σε καθαρό δέρμα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις και δίνοντας έμφαση στα πιο εκτεθειμένα σημεία.

2. Πρωτογενής Βάση με SPF (SPF Primer): Η εφαρμογή του primer με SPF είναι ένα βήμα που συχνά παραβλέπεται, αλλά είναι σημαντικό. Το primer ετοιμάζει το δέρμα για το μακιγιάζ, επιτρέποντας του να διαρκέσει περισσότερο, ενώ το SPF ενισχύει την προστασία από τον ήλιο. Επιλέξτε ένα primer που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας, από λιπαρό έως ξηρό ή ευαίσθητο.

SPF Layering: Το μυστικό να προστατευτείτε από τον ήλιο

3. Αντηλιακό (SPF Sunscreen): Αυτή είναι η σημαντικότερη φάση της διαδικασίας. Επιλέξτε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη SPF, προτιμώντας αυτά που παρέχουν ευρείας φάσματος προστασία. Εφαρμόστε ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο, και μην παραλείπετε ποτέ τον λαιμό και το ντεκολτέ. Μια καλή επιλογή θα περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά για επιπλέον προστασία από τους ελεύθερους ριζικούς.

4. Foundation με SPF (SPF Foundation): Αυτό είναι το τελευταίο βήμα στη διαδικασία του SPF layering. Επιλέξτε ένα foundation που περιέχει SPF, για να προσθέσετε μια τελευταία στρώση προστασίας ενώ παράλληλα προσφέρετε στο δέρμα σας μια ομοιόμορφη και λεία εμφάνιση. Το foundation με SPF μπορεί να μειώσει την ανάγκη για επανεφαρμογή του αντηλιακού κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός εάν έρθετε σε έντονη επαφή με τον ήλιο ή το νερό.

Η δερματολόγος Φωτεινή Μπαγεώργου τονίζει ότι, παρότι η τεχνική του SPF layering προσφέρει εντυπωσιακή προστασία, δεν πρέπει να αγνοούμε τις παραδοσιακές μεθόδους προστασίας από τον ήλιο. Φοράμε καπέλα, γυαλιά ηλίου και αναζητούμε τη σκιά.

Μην ξεχνάτε να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του αντηλιακού κάθε δύο ώρες, ιδιαίτερα αν είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα ή αν κολυμπάτε.

Η προστασία από τον ήλιο δεν είναι μόνο ζήτημα αισθητικής. Είναι ένα ζήτημα υγείας. Οι επιβλαβείς ακτίνες UVA και UVB μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο DNA των κυττάρων του δέρματος, να επιταχύνουν τη γήρανση και να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος.

SPF Layering: Το μυστικό να προστατευτείτε από τον ήλιο

Η τεχνική του SPF layering είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την προστασία σας από τον ήλιο. Προσφέρει μια πολυτελή, ολοκληρωμένη προσέγγιση που ενισχύει την υγεία και την ομορφιά του δέρματός σας. Όμως, θυμηθείτε πάντα: η προστασία από τον ήλιο είναι μια καθημερινή δέσμευση, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Ακόμα και στη σκιά, οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα μας. Να είστε πάντα προσεκτικοί και να φροντίζετε το δέρμα σας με τον απαιτούμενο σεβασμό και προσοχή.

Eπενδύοντας σε προϊόντα με SPF, προσθέτουμε μια αίσθηση πολυτέλειας στην καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Πολλά από αυτά τα προϊόντα περιέχουν επιπλέον συστατικά που ενυδατώνουν, αναζωογονούν και βελτιώνουν την εμφάνιση του δέρματος.

Οι εξελιγμένες τεχνολογίες στα αντηλιακά έχουν μετατρέψει αυτά τα προϊόντα από κάτι που απλά εφαρμόζουμε για προστασία από τον ήλιο σε πολυτελή προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Είναι πλέον δυνατόν να βρούμε ενυδατικές κρέμες, primers και foundations με SPF που περιέχουν ενυδατικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και άλλα συστατικά που βελτιώνουν την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος.

SPF Layering: Το μυστικό να προστατευτείτε από τον ήλιο

Σε κάθε βήμα της διαδικασίας του SPF layering, προσφέρουμε στο δέρμα μας ένα παραπάνω boost περιποίησης, ενισχύοντας την εμφάνισή του και προστατεύοντάς το από την πρόωρη γήρανση και άλλες βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Irina Shayk: Η πιο εναλλακτική πρόταση στο μακιγιάζ για τις γιορτές

HerNewskl

Επιχείλιος έρπης: Είναι σωστό να τον καλύπτουμε με μακιγιάζ;

HerNews ka

Dry Βody Βrushing: Η νέα τάση στην ιεροτελεστία της ομορφιάς!

HerNewskl