HerNews.gr
Beauty

4 Λόγοι για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς dry shampoo

Το dry shampoo μπορεί να κάνει θαύματα με τα μαλλιά σου. Είτε τα αναζωογονεί μεταξύ των λουσιμάτων, είτε προσθέτει όγκο, σίγουρα προσφέρει μια φρεσκάδα όταν την χρειάζεσαι! Όπως τα περισσότερα προϊόντα, ωστόσο, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος χρήσης.

Τι είναι το dry shampoo;

Το ξηρό σαμπουάν θα το βρεις σε μορφή σπρέι και είναι ιδανικό για να μειώσεις την λιπαρότητα, άμεσα, χωρίς να λουστείς. Δεδομένου ότι το ξηρό σαμπουάν παραμένει στα μαλλιά μέχρι το επόμενο λούσιμο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι κανένα από τα συστατικά που έχει δεν βλάπτει το τριχωτό της κεφαλής σου.

Επίσης χαρίζει περισσότερο όγκο στα μαλλιά ξεκινώντας από το τριχωτό της κεφαλής. Περιέχει συνήθως άμυλο, άργιλο ή τάλκη, τα οποία προσθέτουν φρεσκάδα στα μαλλιά. Αυτά τα συστατικά μπορούν να κάνουν το styling πιο εύκολο, ιδιαίτερα αν έχεις λεπτά μαλλιά.

Για να χρησιμοποιήσεις dry shampoo, ανακινείς και το κρατάς λίγο μακριά από τα μαλλιά σου, για να ψεκάσεις τις ρίζες. Μόλις ψεκάσεις, τρίψε το στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής με τα δάχτυλά σου, μέχρι να απορροφηθεί. Χτενίζεσαι κι είσαι έτοιμη! Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, παραμένει μέχρι να λουστείς ξανά με το σαμπουάν.

Γιατί να αρχίσεις λοιπόν να χρησιμοποιείς ξηρό σαμπουάν;

Πιο λαμπερά μαλλιά

Όταν λούζεις τα μαλλιά σου με σαμπουάν, αφαιρείς τα φυσικά έλαια που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή και ενυδατωμένα. Όταν χρησιμοποιείς dry shampoo, τα φυσικά έλαια εξακολουθούν να υπάρχουν, απλά δεν είναι τόσο ορατά.

Αποφεύγεις το καθημερινό λούσιμο

Εκτός όμως ότι σε γλιτώνει από το υπερβολικό λούσιμο, σε εμποδίζει από το να χρησιμοποιείς θερμικά εργαλεία τόσο συχνά. Όταν δεν λούζεσαι, δεν χρειάζεται να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι.

Περισσότερη διάρκεια στη βαφή μαλλιών

Το ξηρό σαμπουάν θα βοηθήσει το χρώμα των μαλλιών σου να διαρκέσει περισσότερο. Αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή όταν το χρησιμοποιείς, δεν λούζεις τα μαλλιά σου συνέχεια.

Το σαμπουάν και το ζεστό νερό φθείρουν λίγο το χρώμα των μαλλιών, ακόμα κι αν χρησιμοποιείς ένα επαγγελματικό σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, ασφαλές για το χρώμα.

Ανανέωση μετά την προπόνηση

Μετά από μια προπόνηση το dry shampoo μπορεί να σε σώσει! Το άρωμά του θα δώσει έναν αέρα φρεσκάδας στα μαλλιά σου, ειδικά αν έχεις ιδρώσει αρκετά. Θα είναι σαν να έχεις λουστεί και θα αισθάνεσαι κι εσύ πολύ καλύτερα. Επίσης θα σε γλιτώσει από χρόνο, αφού δεν χρειάζεται να λουστείς άμεσα.

Expert tips για λαμπερά μαλλιά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Chiara Ferragni: Το hot pink μανικιούρ της που θα υιοθετήσουν τα it girls

HerNewskl

Grey Hair: Πώς θα επιβραδύνεις να εμφανίσεις γκρίζες τρίχες;

HerNewskl

7 τροφές που προκαλούν την πρόωρη γήρανση του δέρματος – Προάγουν την εμφάνιση των ρυτίδων

HerNews ka