HerNews.gr
Beauty

Επιχείλιος έρπης: Είναι σωστό να τον καλύπτουμε με μακιγιάζ;

Μπορείτε συνήθως να αισθανθείτε έναν έρπη προτού τον δείτε. Το μυρμήγκιασμα, το κάψιμο ή ο κνησμός προηγούνται των μικρών φυσαλίδων, οι οποίες είναι στην πραγματικότητα μικρές, επώδυνες φουσκάλες που προκαλούνται από τον ιό του απλού έρπητα (HSV).

Σε αντίθεση με άλλες μορφές HSV, οι επιχείλιες πληγές συγκεντρώνονται γύρω από το στόμα, που σημαίνει ότι η εμφάνιση τους θα μπορούσε να είναι προφανής σε όποιον σας δει.

Εξαιτίας αυτού, όταν αισθάνεστε ότι έρχεται ένα ξέσπασμα, μπορεί να έχετε την τάση να ακυρώσετε τις εκδηλώσεις σας για τις επόμενες ημέρες. Το καταλαβαίνουμε: Είναι δύσκολο να νιώθεις αυτοπεποίθηση όταν έχεις άγχος για το δέρμα σου.

Αλλά πριν σας πούμε πώς να καλύψετε έναν έρπη, ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε.

Δεδομένου ότι είναι τόσο μεταδοτικός ο έρπης, οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να αποφεύγετε να μοιράζεστε κραγιόν και οποιοδήποτε προϊόν για τα χείλη, σκεύη και ό,τι άλλο έρχεται σε επαφή με το πρόσωπό σας.

Και ναι, πρέπει επίσης να αποφύγετε τα φιλιά. Ακόμη καλό είναι να χρησιμοποιείτε τοπικές αλοιφές στο πρώτο σημάδι για την έγκαιρη καταπολέμιση.

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα θα βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και θα πρέπει να εφαρμόζονται αμέσως μόλις αισθανθείτε κάψιμο ή φαγούρα, εάν είναι δυνατόν.

Πως να καλύψετε έναν έρπη

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ για να καλύψετε την πληγή. Αλλά πρώτα, πρέπει να τον αντιμετωπίσετε. Η κάλυψη ενός έρπη πολύ νωρίς μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση και να την κάνει ακόμα πιο ορατή κάτι που δεν θέλετε.

Έτσι, προτού καλύψετε την φουσκάλα που τόσο μισείτε (ή, σε μεταγενέστερα στάδια, τις κρούστες), θα θελήσετε να περιποιηθείτε την περιοχή όσο καλύτερα μπορείτε, είτε αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε μια τοπική κρέμα με συνταγή ή μια κρύα, υγρή παγοκύστη για να μειώσετε πρήξιμο.

Επίσης κάτι που δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε είναι η ενυδάτωση. 

Προτού το καλύψετε θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι έχει ξεραθεί. Μετά μπορείτε να προσθέσετε λίγο foundation ή concealer για να το καλύψετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ένα σατέν ή γυαλιστερό χρώμα για τα χείλη από πάνω.

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να φορέσετε ένα ματ χρώμα στα χείλη πάνω από έναν έρπη. Επειδή τα ματ κραγιόν στεγνώνουν και μπορούν να σχηματίσουν γραμμές. Ένα γυαλιστερό ή σατινέ χρώμα χειλιών, ωστόσο, μπορεί να αντανακλά το φως και να δείχνει πιο απαλό.

Μια φουσκάλα μπορεί να είναι παρόμοια με ένα σπυράκι, γι’ αυτό ακολουθήστε τα ίδια βήματα καμουφλάζ όπως κάνετε όταν έχετε ένα σπυράκι.

Όταν επιλέγετε ένα concealer αναζητήσετε μια συμπυκνωμένη φόρμουλα που είναι πιο παχύρρευστη και πιο κρεμώδης από τις πιο τυπικές υγρές εκδόσεις. Απλώστε το concealer με ένα μπλέντερ, απλώστε μια μικρή ποσότητα στον έρπητα και μετά αφήστε το να δέσει. Προσθέστε λεπτές στρώσεις μέχρι να καλυφθεί.

Ένα concealer σε πορτοκαλί τόνους μπορεί να αντισταθμίσει την ερυθρότητα, οπότε  ξεκινήστε με αυτό πριν προχωρήσετε σε ένα concealer που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας.

Τέλος πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα πινέλα και τα σφουγγαράκια που θα χρησιμοποιήσετε. Μην πάρετε το αγαπημένο σας πινέλο. Αντί για αυτό χρησιμοποιήστε ένα απλικατέρ μιας χρήσης.

Ξεπλύνετε απαλά το μακιγιάζ σας μετά από μια έξοδο και μετά στεγνώστε πλήρως το πρόσωπό σας. Μόλις η πληγή σκάσει και αρχίσει να ξεφλουδίζει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο βάλσαμο για τα χείλη ή βαζελίνη για να αποτρέψετε το υπερβολικό ξεφλούδισμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νικολέττα Ράλλη: Aυτό είναι το αγαπημένο της άρωμα!

HerNewskl

Λεμόνι: Οι ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία μας και το δέρμα μας!

Her News

Τύπος Δέρματος: Ποια είναι η κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας

HerNewskl