HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να κάνετε ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα να δείχνει ελαφρύ και ευάερο

Είτε πρόκειται για το μοναδικό μπάνιο του διαμερίσματός σας είτε για μια εφεδρική μπανιέρα σε μέγεθος τσέπης, ένας χώρος χωρίς παράθυρο μπορεί εύκολα να μοιάζει με κλειστοφοβική σπηλιά.

Για το λόγο αυτό έχουμε μερικές υποδείξεις για το πώς να ανοίξετε σκόπιμα χώρο και να αντανακλάτε το φως σε αυτούς τους κοινούς προβληματικούς χώρους. 

1.Επιλέξτε μια ταπετσαρία με μεγάλο μοτίβο και ουδέτερο φόντο

ουδέτερη ταπετσαρία

Τα πιο σκούρα χρώματα απορροφούν το φως και τα ανοιχτά χρώματα το αντανακλούν. Ένας τρόπος για να επωφεληθείτε από όλο το φως που έχετε στη διάθεσή σας είναι να επιλέξετε μια ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία τοίχου. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι περιορίζεστε μόνο σε λευκό ή υπόλευκο χρώμα. Στο vipart.gr θα βρείτε σε ό,τι χρώμα και σχέδιο επιθυμείτε.

2. Τοποθετήστε την κουρτίνα του ντους σας μέχρι την οροφή

πλακάκι μέχρι την οροφή Και αν έχετε μια πόρτα ντους αντί για κουρτίνα μπάνιου, μπορείτε να επιτύχετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα τοποθετώντας το backsplash σας μέχρι την οροφή. Ο ίδιος κανόνας για τους τοίχους σας ισχύει και για αυτά τα χαρακτηριστικά. Η επιλογή μιας ανοιχτόχρωμης κουρτίνας πλάτης ή ντους θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε περισσότερο φως σε ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα. 

3. Χρησιμοποιήστε διαφανές ακρυλικό υλικό για να κρεμάτε τις πετσέτες αντί για μέταλλο

ακρυλική θήκη σε τοίχο με ταπετσαρία

 Δεδομένου ότι οι ράβδοι πετσετών συνήθως κρέμονται γύρω ή ακριβώς κάτω από το επίπεδο των ματιών, το ακρυλικό θα παρέχει λιγότερο σκληρό οπτικό στοπ από το μέταλλο. Ως μικρό πλεονέκτημα, επίσης δεν θα διαλύσει κανένα σχέδιο στην ταπετσαρία σας. 

4. Αφαιρέστε έναν ογκώδες νεροχύτη για να εξαλείψετε το οπτικό βάρος 

floating vanity with tall mirror

Εάν η αλλαγή του νεροχύτη σας είναι μια επιλογή για εσάς, ίσως αξίζει τον κόπο, καθώς μπορεί να επηρεάσει θετικά το πόσο ανοιχτός είναι ο χώρος. Εάν έχετε ένα σκούρο, μεγάλο νεροχύτη που καταλαμβάνει αρκετό χώρο, μπορείτε να πάτε με μια λιγότερο ογκώδη επιλογή, όπως ένας νεροχύτης βάθρου ή ένα μικρό πλωτό νεροχύτη.

5. Επιλέξτε έναν ψηλό καθρέφτη μπάνιου για να αντανακλά το φως 

Ο καθρέφτης σίγουρα δεν αντικαθιστά ένα παράθυρο. Ωστόσο, η αντικατάσταση ενός μικρού καθρέφτη με έναν μεγαλύτερο μπορεί να κάνει θαύματα για την επέκταση του χώρου. Μπορείτε επίσης να αποκομίσετε ακόμη περισσότερα οφέλη από έναν μεγάλο καθρέφτη με κάποια στρατηγική τοποθέτηση φωτός.

6. Αποθηκεύστε τα προϊόντα περιποίησης σας μακριά από τα μάτια σας

Τα ανοιχτόχρωμα μπουκάλια λοσιόν και φίλτρα μπορούν να προσθέσουν ανεπιθύμητη ακαταστασία σε ένα μικρό μπάνιο που ήδη δυσκολεύεται. Αντί να προσθέσετε ένα άλλο έπιπλο στο μπάνιο σας, μπορείτε είτε να αποθηκεύσετε τα περισσότερα προϊόντα σας σε ένα ράφι ακριβώς έξω από το μπάνιο σας σε ένα διάδρομο είτε να επιλέξετε ένα ντουλάπι φαρμάκων. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λουλούδια: Πώς θα φτιάξεις και θα διατηρήσεις το τέλειο μπουκέτο

Her News

4 χρώματα που δεν ταιριάζουν με το γκρι – Πως να το συνδυάσετε σωστά

HerNews ka

Μεζονέτα στη Μασσαλία: Μαθήματα γαλλικής φινέτσας

Her News