HerNews.gr
Health

Βιταμίνες: Αυτές είναι που θα καθυστερήσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

βιταμίνες

Κατά την εμμηνόπαυση, η προσεκτική διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με αυτήν τη φάση της ζωής μιας γυναίκας.

Ένα πιάτο πλούσιο σε χρώματα και που περιλαμβάνει πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φρούτα και λαχανικά αποτελεί μια καλή επιλογή.

Βιταμίνες

Στη διατροφή σας, μπορείτε να επιδιώξετε να προσλάβετε μερικά σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά που βοηθούν κατά την εμμηνόπαυση. Η βιταμίνη D είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία των οστών.

Μην ξεχνάτε πως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο και η βιταμίνη Κ είναι συμπαράγοντες σε ένζυμα που υποστηρίζουν τον οστικό μεταβολισμό και τη σύνθεση κολλαγόνου.

Επιπλέον, η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου μέσω γαλακτοκομικών προϊόντων ή πράσινων φυλλωδών λαχανικών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς συνδέεται με την αύξηση της οστικής πυκνότητας κατά την εμμηνόπαυση. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να περιλαμβάνετε στη διατροφή σας τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως το λιναρόσπορο, οι σπόροι chia, τα καρύδια, ο σολομός και άλλα θαλάσσια λιπαρά ψάρια, έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, όπως οι θερμορρυθμικές διαταραχές, οι εμμηνόρροιες και οι μυϊκοί πόνοι.

Βιταμίνες: Αυτές είναι που θα καθυστερήσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε τα φυτοοιστρογόνα, που είναι φυσικές ουσίες που προέρχονται από φυτά και έχουν παρόμοια δράση με τα οιστρογόνα. Κατά την εμμηνόπαυση, η παραγωγή οιστρογόνων μειώνεται, και τα φυτοοιστογόνα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων όπως  διαταραχές και η ξηρότητα του κόλπου.

. Ορισμένες φυτικές πηγές φυτοοιστογόνων περιλαμβάνουν το κόκκινο σταφύλι, τα σόγια, το καλαμπόκι και τα λιναρόσπορα.

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος για εσάς;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

5 λεπτά Ζεν: Φαγητό χωρίς να περισπασμούς

Her News

Αυτόματοι πωλητές στα φαρμακεία: Μια καινοτόμος λύση προς όφελος όλων μας

HerNewskl

Πόση ώρα πρέπει να καθόμαστε στην τουαλέτα; Η σημασία του σωστού χρόνου

HerNews ka