HerNews.gr
DECORNEWS

4 χρώματα που δεν ταιριάζουν με το γκρι – Πως να το συνδυάσετε σωστά

Το γκρι είναι και ήταν πάντα ένα διαχρονικό ουδέτερο χρώμα και εξακολουθεί να είναι δημοφιλές στους εσωτερικούς χώρους. Ενώ, σε μεγάλο βαθμό, αυτός ο τόνος ταιριάζει με τα πάντα, δεν μπορεί να ταιριάζει τέλεια με όλο το φάσμα των χρωμάτων, σωστά; Λοιπόν, οι σχεδιαστές λένε ότι μερικοί συνδυασμοί μπορεί μερικές φορές να αισθάνονται λίγο υποτονικοί και είναι καλύτερα να αποφεύγονται.

Υπάρχουν ορισμένες βασικές στρατηγικές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε να διακοσμήσετε με αυτή την απόχρωση – όπως η επιλογή της σωστής απόχρωσης, η επιλογή μιας ισορροπημένης παλέτας και η εισαγωγή της υφής. 

Για να σας βοηθήσουμε σε αυτήν τη διαδικασία, ψάξαμε για τα χρώματα που ταιριάζουν και αυτά που δεν ταιριάζουν. Ρίξε μια ματιά.

1. Αποφύγετε το έντονο πορτοκαλί -Επιλέξτε taupe η rust

A corner in a living room with half gray wall, and half taupe wall Κλασικά, ένα δωμάτιο με βόρειο προσανατολισμό επωφελείται από ένα πιο ζεστό ή πιο σκούρο γκρι. Ένα δωμάτιο με νότιο προσανατολισμό ταιριάζει καλύτερα με το γκρι σε μπλε τόνους. Αφού έχετε τον σωστό τόνο, τότε μπορείτε να αναζητήσετε τα καλύτερα χρώματα που ταιριάζουν με ανοιχτό ή σκούρο γκρι. 

Ορισμένες αποχρώσεις του πορτοκαλί μπορούν, ωστόσο, να βοηθήσουν στο να ζεσταθούν οι πιο κρύες αποχρώσεις του χρώματος και οι πλούσιοι, εκλεπτυσμένοι τόνοι σκουριάς λειτουργούν πολύ καλύτερα από το έντονο πορτοκαλί. Εναλλακτικά, κολλήστε σε άλλα πιο ζεστά ουδέτερα. 

2. Αποφύγετε το κίτρινο μουσταρδί – Επιλέξτε γαλαζοπράσινο

ένα υπνοδωμάτιο βαμμένο με ασιατικά χρώματα φθινοπωρινή μέραΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γκρι είναι σίγουρα ένα καλό χρώμα που ταιριάζει με το κίτρινο. Στα περασμένα χρόνια, το λεγόμενο “grellow” ήταν παντού – και τα δύο χρώματα ήταν στην πραγματικότητα το Χρώμα της Χρονιάς της Pantone μαζί για το 2021! Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν για τον λαμπερό τόνο του κίτρινου μουσταρδί, ειδικά όταν συνδυάζεται με σκούρο γκρι. Το κίτρινο μουσταρδί μπορεί να δημιουργήσει ένα τρομακτικό αποτέλεσμα όταν συνδυάζεται με το γκρι, διαταράσσοντας το συνολικό χρωματικό συνδυασμό ενός δωματίου. 

Αντ’ αυτού, σκεφτείτε το γαλαζοπράσινο που προσφέρει μια εντυπωσιακή αντίθεση που τονώνει το δωμάτιο με ενέργεια και προσωπικότητα. Η τολμηρή παρουσία του προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον και ζωντάνια στο χώρο, ενώ εξακολουθεί να εναρμονίζεται με την ουδέτερη βάση του γκρι.

3. Αποφύγετε το κόκκινο – Επιλέξτε το μπλε του μελανιού

Σαλόνι με γκρίζο καναπέ και μπλε μελάνι χαλίΤο γκρι ίσως να μην είναι το καλύτερο χρώμα που ταιριάζει με το κόκκινο , ειδικά αν η αντίθεση είναι πολύ εντυπωσιακή. Λόγω της ευελιξίας του ως ουδέτερου χρώματος, τα περισσότερα χρώματα συνδυάζονται μαζί του. Ωστόσο γενικά, στους σχεδιαστές δεν αρέσει ο συνδυασμός κόκκινου με ψυχρό γκρι. Εάν θέλετε να εξετάσετε αυτόν τον συνδυασμό, ίσως δοκιμάστε τον σε μικρότερο χώρο, όπως ένα μπάνιο ή μια μικρή γωνιά.

Αντίθετα, τους αρέσει να συνδυάζουν τις πιο ζεστές αποχρώσες του, με το μελανό μπλε και το crisp white. Καθώς το γκρι συμπληρώνει πολλές αποχρώσεις, μπορεί επίσης να συνδυαστεί αποτελεσματικά με διάφορες υφές όπως γύψο, ξύλο και μάρμαρο.

4. Αποφύγετε σκούρο καφέ – Επιλέξτε ανοιχτό κίτρινοκίτρινες ιδέες για το σαλόνιΥπάρχουν πολλά χρώματα που ταιριάζουν με το καφέ, καθώς αυτή η γήινη ουδέτερη απόχρωση είναι μια εύκολη εσωτερική απόχρωση. Ωστόσο, ο συνδυασμός δύο γήινων ουδέτερων μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα, καθώς μπορεί να δημιουργήσει ένα λασπώδες, υπερβολικά οργανικό σχέδιο. Ένα χρώμα που μπορεί να ενοχλεί το γκρι είναι το καφέ. Ο συνδυασμός του καφέ και του γκρι μπορεί μερικές φορές να δημιουργήσει μια θαμπή εμφάνιση, καθώς και τα δύο χρώματα θεωρούνται συχνά ως γήινες αποχρώσεις. Επιπλέον, το καφέ και το γκρι μπορεί να έχουν αντικρουόμενους τόνους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε έναν γενικό ασυμβίβαστο συνδυασμό. 

Ενώ υπάρχουν περιπτώσεις όπου το καφέ και το γκρι μπορούν να συνδυαστούν με επιτυχία, όπως σε φυσικές, ρουστίκ εμπνευσμένες ρυθμίσεις, σε πολλές περιπτώσεις, αυτός ο συνδυασμός απαιτεί προσεκτική σχεδίαση.

Ένα χρώμα που μπορεί να φέρει μια μοντέρνα, καθαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα όταν συνδυάζεται με γκρι είναι οι ζεστοί τόνοι όπως το κίτρινο. Το κίτρινο προσθέτει μια φωτεινότητα και ζεστασιά στο γκρι, δημιουργώντας μια οπτικά εντυπωσιακή αντίθεση. Στην εσωτερική διακόσμηση, η χρήση κίτρινων τόνων σε φόντο γκρι μπορεί να εμφυσήσει έναν χώρο με μια σύγχρονη και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Είτε ενσωματώνεται σε έπιπλα, αξεσουάρ ή τοίχους με έμφαση, το κίτρινο συμπληρώνει υπέροχα το γκρι, προσφέροντας έναν αναζωογονητικό και δυναμικό συνδυασμό χρωμάτων.

Πρέπει να ταιριάζουν οι κουρτίνες με το χαλί; Σας έχουμε την απάντηση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Kendall Jenner ανοίγει το πολυτελές σπίτι της

Her News b

Τα λάθη που κάνουμε με τα φυτά μας και πώς θα τα διορθώσουμε

Her News

Valentine’s Day: Ο έρωτας σου γίνεται τώρα καμβάς απο την VipArt!

Her News b