HerNews.gr
Αφιερώματα

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: «2023 Έτος Πρόληψης – Πρόλαβε & Κέρδισε Ζωή»

Η 15η Ιουνίου είναι η παγκόσμια ημέρα γονιμότητας που φέρνει στο προσκήνιο θέματα όπως η αναπαραγωγική δυνατότητα , η ελπίδα και η αγωνία ενός ζευγαριού που προσπαθεί να κάνει παιδί και η υπογονιμότητα.

Συγκεκριμένα, ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι η μειωμένη γονιμότητα που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες.

Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης είναι μεγάλη και έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει, διορθώσει ή παρακάμψει πολλούς από τους παράγοντες που προκαλούν υπογονιμότητα και βέβαια παράλληλα να μας προσφέρει τη δυνατότητα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

 

Με αφορμή λοιπόν την 15η Ιουνίου που είναι η παγκόσμια ημέρα γονιμότητας, εξειδικευμένοι ιατροί της Μονάδας Γονιμότητας & Εξωσωματικής Γονιμοποίησης της Κλινικής ΡΕΑ, με πολυετή εμπειρία σε θέματα υπογονιμότητας, υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και εξωσωματικής γονιμοποίησης μιλούν και δίνουν απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την προστασία και την ενίσχυση της γονιμότητας.

Ημέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών

Η καθιέρωση της 15ης Ιουνίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας, έγινε με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.

Η σύμβουλος Kλινικής Eμβρυολογίας Αλεξία Χατζηπαρασίδου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την γονιμότητα και πώς αντιμετωπίζεται η προσπάθεια που κάνουν τα ζευγάρια προκειμένου να αποκτήσουν παιδί.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής, με αφορμή την Hμέρα Γονιμότητας στις 15 Ιουνίου και στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «2023 Έτος Πρόληψης – Πρόλαβε & Κέρδισε Ζωή» παρέχει 20 δωρεάν πακέτα εξετάσεων γονιμότητας σε ζευγάρια ή γυναίκες έως 37 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στα Προγράμματα Υποστήριξης του Δικτύου.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Tζένη Καρέζη: Σαν σήμερα γεννήθηκε μια από τις πιο εμβληματικές κυρίες του Ελληνικού κινηματογράφου

HerNews ka

Ποια είναι η ρωσική ομάδα κατασκόπων «Illegals» – Τα πρωτοκλασάτα μέλη

Her News

Σήμερα η Αναστάση του Λαζάρου: Το βαθύτερο νόημα της

Her News