HerNews.gr
Διεθνή

Salt Bae: “Έβαλε λουκέτο” στο «χειρότερο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη» όπως το αποκαλούν

Ο Τούρκος κρεοπώλης, γνωστός στο διαδίκτυο ως Salt Bae, έκανε αίσθηση στο Διαδίκτυο το 2017, καθώς πασπάλιζε με αλάτι τις μπριζόλες με γυαλιά ηλίου και λευκά μπλουζάκια.

Αυτό του απέφερε 52 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, αλλά σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές εστιατορίων στον κόσμο (στη Νέα Υόρκη), δεν μπόρεσε να κρατήσει ανοιχτή την αλυσίδα εστιατορίων του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Το Salt Bae Burger, που κάποτε αποκαλούνταν “το χειρότερο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη”, έκλεισε νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Μια πινακίδα στην πόρτα ισχυρίζεται ότι η επιχείρηση «μετακομίζει σε νέα τοποθεσία» στην 412 West 15th Street.

Η διεύθυνση ανήκει σε μια τοποθεσία του Nusr-Et Steakhouse, το οποίο θα συνεχίσει να σερβίρει το μενού της αλυσίδας burger, σύμφωνα με εκπρόσωπο της μάρκας. Το ψητοπωλείο έχει μια επιπλέον τοποθεσία στην οδό 60 W. 53rd Street, κοντά στην Έκτη Λεωφόρο, στο Midtown.

Το Salt Bae Burger άνοιξε  έναν μήνα πριν η πανδημία κλείσει για πρώτη φορά τα εστιατόρια σε εσωτερικούς χώρους. Ένας συγγραφέας του Gothamist το αποκάλεσε το χειρότερο εστιατόριο της πόλης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Η αλυσίδα μπέργκερ ήταν συνέχεια του Nusr-Et Steakhouse, μιας αλυσίδας εστιατορίων με περισσότερες από 20 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο που έφερε ο Τούρκος κρεοπώλης στο Μανχάταν το 2018.

Ήταν εκπληκτικά καλοδεχούμενο , αλλά τους μήνες πριν από το άνοιγμα του Salt Bae Burger, ο πασίγνωστος σεφ είχε αρχίσει να αλλάζει.

 Η μητρική εταιρεία του εστιατορίου, Nusr-Et, δέχτηκε πολλές μηνύσεις για κατηγορίες που κυμαίνονται από σεξουαλική παρενόχληση έως κλοπή μισθού. Όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες το 2020, ο επικεφαλής της, Al Avci, είπε ότι δεν υπήρχε «κανένα πρόβλημα» στα εστιατόρια της εταιρείας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ γεννήθηκε στο Ερζερούμ σε μια Κουρδική οικογένεια. Ο πατέρας του εργαζόταν σε ορυχεία. Τα οικονομικά της οικογένειάς του τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το σχολείο στην 6η τάξη για να ιδρύσει κρεοπωλείο στο Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης.

Έγινε ευρύτερα γνωστός τον Ιανουάριο του 2017, μέσα από μια σειρά βίντεο στο Διαδίκτυο όπου τον δείχνουν να κόβει το κρέας και να πασπαλίζει το αλάτι με το δικό του τρόπο.

Η φήμη του ήρθε από ένα βάιραλ βίντεο, με τίτλο “Ottoman Video”, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 7 Ιανουαρίου 2017, στο λογαριασμό του εστιατορίου του στο Twitter.  Έγινε δημοφιλέστατο στο Instagram. Απέκτησε το ψευδώνυμο “Salt Bae”, λόγω του περίεργου τρόπου πασπαλίσματος του αλατιού.

Λόγω της δημοφιλίας που απέκτησε από το βίντεο, η επιχείριση και το πελατολόγιό του εκτοξεύτηκε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο & οι πολύ “υψηλές τιμές” που δέχθηκαν κριτική

Το 2007-2010 εργάστηκε σε εστιατόρια προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία ως μάγειρας και εστιάτορας. Μετά την επιστροφή του στην Τουρκία, ο Γκιοκτσέ άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη το 2010 και αργότερα άνοιξε ένα εστιατόριο στο Ντουμπάι το 2014.

Τα πιάτα που σερβίρονται στα εστιατόρια του Γκιοκτσέ που έχουν λάβει ανάμεικτες κριτικές και έχουν περιγραφεί ως “πανάκριβα”. Οι πρώτες επαγγελματικές κριτικές για το εστιατόριο στη Νέα Υόρκη ήταν γενικά αρνητικές.

Τον Δεκέμβριο του 2017, δέχτηκε κριτική για μια φωτογραφία του 2016 όπου πόζαρε μπροστά σε μια εικόνα του Φιντέλ Κάστρο. Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Γκιοκτσέ και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έλαβαν κριτική για την επίσκεψη του δεύτερου στο εστιατόριο του Γκιοκτσέ στη Κωνσταντινούπολη, απόρροια της εκλαμβανόμενης αναισθησίας για την κρίση και τις ελλείψεις στη Βενεζουέλα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

ΗΠΑ: Στους 46 οι νεκροί από την χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 60 ετών

Her News b

Madonna: Κυκλοφόρησε το φρικιαστικό μουσικό βίντεο του «American Life» που είχε απαγορευτεί πριν από 20 χρόνια

HerNews ka

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αποκεφαλισμένα μωρά και γονείς – Σπίτια και καταφύγια πλημμυρισμένα στο αίμα

HerNews ka