HerNews.gr
Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αποκεφαλισμένα μωρά και γονείς – Σπίτια και καταφύγια πλημμυρισμένα στο αίμα

Τον θάνατο και την καταστροφή συναντούν οι ισραηλινοί στρατιώτες στα κιμπούτζ που ανακατέλαβαν από τους μαχητές της Χαμάς.

Παντού καταστροφή και θάνατος στο κιμπούτζ Κφαρ Άζα που ανακατέλαβε ο ισραηλινός στρατός, κοντά στην Γάζα. Άνθρωποι κείτονται νεκροί στην άκρη του δρόμου. Αυτοκίνητα και σπίτια καμένα.

«Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν φοιτητές. Παιδιά ή φοιτητές. Η μέση ηλικία ήταν μεταξύ 18 και 25 ετών. Αυτή η γειτονιά δέχτηκε βάναυση επίθεση. Οι άνθρωποι σφαγιάστηκαν. Πέταξαν χειροβομβίδες. Έκαψαν τα πάντα και φρόντισαν ώστε να μην βγει κανείς ζωντανός. Βλέπετε την βαναυσότητα. Μπορείτε να δείτε την βαναυσότητα και μόνοι σας», ανέφερε Ισραηλινός στρατιώτης.

Οι στρατιώτες γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι και προσπαθούν να δουν τι έχουν αφήσει πίσω τους οι μαχητές της Χαμάς, στο δολοφονικό τους πέρασμα.

«Οικογένειες, μητέρες, πατεράδες, μωρά δολοφονήθηκαν στα κρεβάτια τους, στα καταφύγια, στις τραπεζαρίες, στις αυλές. Οι τρομοκράτες ήρθαν και τους δολοφόνησαν. Τους έπιαναν και μετά τους σκότωναν. Τους έκοβαν το κεφάλι. Αυτή είναι τρομοκρατική επίθεση», αναφέρουν οι στρατιώτες.

Ακόμα και τώρα ακούγονται πυρά. Ο κόσμος πέφτει κάτω για να φυλαχτεί.

Οι εικόνες από ψηλά δείχνουν την μαρτυρική Κφαρ Αζα, με τους καπνούς από τις εκρήξεις στην Γάζα να διακρίνονται στον ορίζοντα.

Ίδια η εικόνα και σε άλλα κιμπούτζ. Στο Μπεερί, οι μαχητές της Χαμάς άφησαν ποτάμια από αίμα μέσα στα σπίτια από όπου πέρασαν. Οι αρχές λένε πως σε αυτόν τον οικισμό βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από εκατό άμαχοι, από τις φρικαλεότητες των ενόπλων.

Κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη στιγμή που μαχητές της Χαμάς φτάνουν στην είσοδο ενός κιμπούτζ έξω από την Σντερότ. Ανοίγουν πυρ. Οι γυναίκες κρύβονται πίσω από τα αυτοκίνητα για να προστατευθούν. Ισραηλινοί στρατιώτες βγαίνουν έξω και ανοίγουν πυρ διώχνοντας τελικά τους ενόπλους.

Οι ιστορίες πολέμου είναι πολλές, όπως αυτή της Ίνμπαρ Λίμπερμαν. Η 25χρονη επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας στο κιμπούτζ Νιρ Αμ άκουσε τις εκρήξεις από την εισβολή της Χαμάς το περασμένο Σάββατο. Πρόλαβε άνοιξε το οπλοστάσιο, μοίρασε όπλα στα 12 μέλη της ομάδας της. Απέτρεψε έτσι την εισβολή στον οικισμό.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Ίνμπαρ σκότωσε πέντε μέλη της Χαμάς μόνη της, ενώ συνολικά η ομάδα ασφαλείας του κιμπούτζ Νιρ Αμ εξουδετέρωσε περισσότερους από 20 ενόπλους της οργάνωσης.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βρετανία: Ετοιμάζει την απαγόρευση του TikTok στους εργαζόμενους στην κυβέρνηση

HerNews ka

Μέγκαν Μαρκλ: Χρηματοδοτεί με 1 εκατ. τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Her News

Sarah Jessica Parker: “Υπήρξαν πολλές δημόσιες συζητήσεις για το πώς ένιωθε για τη σειρά, οι οποίες ήταν οδυνηρές”

HerNewskl