HerNews.gr
Διεθνή

Madonna: Κυκλοφόρησε το φρικιαστικό μουσικό βίντεο του «American Life» που είχε απαγορευτεί πριν από 20 χρόνια

Η Madonna κυκλοφόρησε τελικά το πρωτότυπο μουσικό βίντεο για το “American Life” – παρόλο που το απέσυρε πριν από 20 χρόνια λόγω του φρικιαστικού περιεχομένου του.

Το πεντάλεπτο βίντεο ξεκίνησε φαινομενικά φυσιολογικό, με τα μοντέλα να περπατούν στην πασαρέλα με στρατιωτικές στολές καθώς η Madonna τραγουδούσε για τη ζωή στο επίκεντρο.

Ωστόσο, τα μοντέλα στη συνέχεια ενώθηκαν με θύματα πολέμου, τα οποία άρχισαν να χτυπούν καθώς το αίμα χυνόταν στην πασαρέλα.

Το κοινό των φανταχτερών θεατών της μόδας γελούσε καθώς η βία συνεχιζόταν – ακόμα και όταν αιμόφυρτα σώματα σέρνονταν στη σκηνή χωρίς τα άκρα τους.

Στη συνέχεια, εικόνες από πραγματικά θύματα πολέμου άρχισαν να αναβοσβήνουν στην οθόνη πριν η Madonna σκάσει από τα παρασκήνια σε ένα τανκ σκοτώνοντας τελικά το πλήθος με μια χειροβομβίδα.

Το εντυπωσιακό βίντεο είχε σκοπό να είναι ένα “σχόλιο” για την τότε συνεχιζόμενη αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, αναμειγνύοντας την υψηλή ραπτική με τη βαρβαρότητα του πολέμου.

Ωστόσο, αφού αντιμετώπισε αντιδράσεις πριν καν προβληθεί το βίντεο, η Madonna αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια εξαιρετικά λογοκριμένη έκδοση του βίντεο “American Life” 20 χρόνια μετά.

Εκείνη την εποχή η Madonna, εξήγησε ότι η αρχική έκδοση «γυρίστηκε πριν ξεκινήσει ο πόλεμος» και δεν πίστευε ότι θα ήταν «κατάλληλη για προβολή», παρόλο που είχε ήδη προβληθεί στο εξωτερικό.

«Λόγω της ασταθούς κατάστασης του κόσμου και από ευαισθησία και σεβασμό προς τις ένοπλες δυνάμεις, τις οποίες υποστηρίζω και προσεύχομαι, δεν θέλω να διακινδυνεύσω να προσβάλω οποιονδήποτε μπορεί να παρερμηνεύσει το νόημα αυτού του βίντεο», είπε.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η ατρόμητη ποπ σταρ άφησε μερικές αμφιλεγόμενες στιγμές από το πρόσφατο ανέβασμα — όπως ο Τζορτζ Μπους που έμοιαζε με το να πιάνει μια χειροβομβίδα και να ανάβει το τσιγάρο του με αυτήν στο τέλος.

Η βασίλισσα της ποπ πρόκειται να ξεκινήσει το “The Celebration Tour”, το οποίο τιμά τη μνήμη των τεσσάρων δεκαετιών της στη μουσική, αυτό το καλοκαίρι.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι τρελά κοστούμια και προκλητικές ερμηνείες επιφυλάσσει για τις 53 παραστάσεις.

To video clip του “American Life”

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Κόντεψε να χάσει τον ρόλο του στον Τιτανικό κατά την διάρκεια της οντισιόν

HerNews ka

Jennifer Lopez: Επιστρέφει με νέο άλμπουμ!

HerNewskl

Βασιλιάς Κάρολος – Καμίλα: Η πρόσκληση για τη στέψη τους δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από το Παλάτι (Φωτο)

HerNews ka