HerNews.gr
DECORNEWS

Τι πρέπει να αποφύγετε σε μια μικρή κουζίνα – Ειδικά εάν θέλετε να δείχνει μεγαλύτερη

Μια μεγάλη σαρωτική κουζίνα μπορεί να είναι το όνειρο για τους περισσότερους από εμάς, αλλά οι μικρές κουζίνες είναι πιο συχνά η πραγματικότητα. Θέλετε μια απλούστερη προσέγγιση που δεν περιλαμβάνει γκρέμισμα τοίχων; Χρησιμοποιήστε ιδέες σχεδίασης που δίνουν στην κουζίνα σας την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. 

Υπάρχουν μερικές πολύ αγαπημένες ιδέες σχεδίασης που ταιριάζουν εξαιρετικά σε μεγαλύτερες κουζίνες. Το πρόβλημα είναι ότι, ενώ μπορεί να είναι στην τάση, μπορεί να μην λειτουργούν απαραίτητα προς όφελός σας, εάν η κουζίνα σας είναι μικρότερη.

 Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να κάνουν τον ήδη περιορισμένο χώρο σας να νιώσει ακόμα πιο στενός από ό,τι είναι. Το Decluttering είναι ένας τρόπος για μια θεραπεία – σε τελική ανάλυση, λιγότερα πράγματα ισούται με περισσότερο χώρο – αλλά, μια πιο έξυπνη, πιο μακροπρόθεσμη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε έξυπνες ιδέες σχεδίασης (και να αποφύγετε ορισμένες άλλες). 

1. Πλακάκια δαπέδου μεσαίου σχήματος

Όσον αφορά το δάπεδο κουζίνας , μπορεί να φαίνεται διαισθητικό να χρησιμοποιείτε μικρά πλακάκια δαπέδου σε μια συμπαγή κουζίνα, ώστε να είναι ανάλογα με το ίδιο το δωμάτιο, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα λειτουργήσουν πραγματικά εναντίον σας (εκτός αν είναι εξαιρετικά μικρής κλίμακας). Σε μια κουζίνα μικρής κλίμακας, η χρήση πιο μονολιθικών πλακιδίων δαπέδου με λεπτότερες γραμμές ενέματος θα δημιουργήσει μια πιο απρόσκοπτη εμφάνιση που δεν συνωστίζει τον χώρο σας.

2. Επάνω ντουλάπι

Για δεκαετίες, τα ενσωματωμένα ντουλάπια ήταν ο κανόνας στις περισσότερες κουζίνες , ανεξάρτητα από το μέγεθος. Πρόσφατα, ωστόσο, τα ανοιχτά ράφια κουζίνας ευνοήθηκαν κατά μήκος των άνω τμημάτων των τοίχων ως εναλλακτική λύση στα ντουλάπια από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Θυσιάζει πολύ λίγο χώρο αποθήκευσης, αλλά κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται πολύ λιγότερο ογκώδης και επιτρέπει περισσότερο φως στο δωμάτιο. 

Εναλλακτικά, αν η αποσυναρμολόγηση των ντουλαπιών, σας ακούγεται σαν υπερβολική προσπάθεια, δοκιμάστε να τα βάψετε στα ίδια χρώματα με τους τοίχους σας. Αυτό θα τα κάνει να ενσωματωθούν απρόσκοπτα στο δωμάτιο, ειδικά αν είναι ανοιχτόχρωμα, συμβάλλοντας στη μεγιστοποίηση της αίσθησης του χώρου.

3. Ένα μεγάλο “νησί”

Ένα μεγάλο νησί κουζίνας είναι το όνειρο, και ενώ εξυπηρετούν τόσο πρακτικό όσο και όμορφο σκοπό, η εγκατάσταση ενός δυσανάλογου μεγέθους με τον χώρο σας δεν θα είναι στην πραγματικότητα τόσο λειτουργική όσο νομίζετε. Είναι αλήθεια ότι ένα μεγαλύτερο νησί μπορεί να σας δώσει περισσότερο χώρο στον πάγκο για την προετοιμασία γευμάτων, αλλά θα κάνει επίσης μια μικρή κουζίνα να φαίνεται και να αισθάνεται πιο στενή.  Ένα νησί κουζίνας που λειτουργεί ως χώρος τραπεζαρίας ή εργασίας μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε την ποσότητα των επίπλων που χρειάζεστε, επιτρέποντας περισσότερο ελεύθερο χώρο.

4. Παλέτες σκούρων χρωμάτων

Οι σκοτεινές κουζίνες, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων κουζινών , έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα πρόσφατα, και ενώ αυτές οι κυκλοθυμικές ιδέες σχεδίασης μπορούν να δώσουν στους μεγάλους χώρους μια πιο πολυτελή και ανεβασμένη αίσθηση, σε μικρότερους χώρους κινδυνεύουν να αισθάνονται υπερβολικά καταπιεστικοί.  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σκοτεινά σχέδια μπορούν εύκολα να αισθάνονται μη ισορροπημένα και μονοδιάστατα εάν δεν χρησιμοποιηθούν μαζί με άλλους τόνους. Εάν θέλετε να κολλήσετε με σκούρα χρώματα, είναι σημαντικό να προσθέσετε κάποιες παραλλαγές με μερικούς τόνους αντίθεσης, διαφορετικές γυαλάδες και έξυπνο φωτισμό.  Γενικά όμως, οι πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις είναι πιο ασφαλείς στις μικρές κουζίνες , αν και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η ισορροπία των τόνων.

5. Στόρια και καλύμματα παραθύρου

 Οι βαριές υφές στα παράθυρά σας θα κάνουν τον χώρο σας να αισθάνεται ακόμα πιο κλειστός, οπότε οι σχεδιαστές σας συνιστούν να τις αποφύγετε. 

Υπάρχει επίσης το πρόσθετο γεγονός ότι είναι απίθανο να περάσετε πολύ χρόνο  σε μια μικρή κουζίνα. Αν δεν έχετε τραπέζι φαγητού ή μπαρ για πρωινό ή τα παράθυρα της κουζίνας σας βλέπουν σε δρόμο, τα καλύμματα των παραθύρων μπορεί να μην είναι καθόλου απαραίτητα. Εάν αισθάνεστε άνετα να το κάνετε, αφήνοντας τα παράθυρα γυμνά μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να προσελκύσετε περισσότερο φως στο χώρο και να δημιουργήσετε μια καθαρότερη αισθητική συνολικά. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τρίπτυχοι καμβάδες: Διακοσμήστε τους τοίχους σας με την πιο hot τάση της σεζόν!

HerNews ka

Ιδέες για ντουλάπες DIY που είναι εκπληκτικά εφικτές!

HerNews ka

Μαξιλάρια που φέρνουν το καλοκαίρι σπίτι σου

Her News b