HerNews.gr
Health

Εργαζόμενη μαμά: Πώς να προσέξεις την υγεία σου

Το να είσαι μητέρα είναι ευλογία, αλλά η μητρότητα απαιτεί πολύ χρόνο και ενέργεια. Στον σύγχρονο κόσμο, μια εργαζόμενη μαμά πρέπει να ισορροπήσει την επαγγελματική και την ιδιωτική της ζωή. Αυτό πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα να αφήνεις λίγο ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό σου.

Δεν είσαι όμως η μόνη σε αυτή την κατάσταση. Οι πολυάσχολες, εργαζόμενες μαμάδες έχουν καταλάβει τα μυστικά για να παραμείνουν υγιείς και σε φόρμα, ακόμα και με ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια. Εδώ είναι μερικά από τα μυστικά τους.

Φρόντισε τα επίπεδα σιδήρου σου

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, γενική αδυναμία και κόπωση. Οπότε αν έχεις χαμηλό σίδηρο ίσως θα πρέπει να βελτιώσεις τη διατροφή σου ή να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα.

Ο σίδηρος είναι ένα ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό, αλλά φρόντισε να μην παραμελείς άλλες βιταμίνες και μέταλλα. Κάθε θρεπτικό συστατικό παίζει καθοριστικό ρόλο στο ανθρώπινο σώμα. Για παράδειγμα, η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και παρέχει αντιοξειδωτική υποστήριξη. Οι βιταμίνες της ομάδας Β συμβάλλουν στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας και της γνωστικής απόδοσης.

Ελαχιστοποίησε τα ανθυγιεινά και επεξεργασμένα τρόφιμα

Η βέλτιστη διατροφή αφορά εξίσου τα τρόφιμα που καταναλώνεις και αυτά που δεν καταναλώνεις. Δυστυχώς, τα ανθυγιεινά γεύματα και τα σνακ είναι εύκολες επιλογές για μια εργαζόμενη μαμά. Δεν είναι πάντα εύκολο να δείξεις αυτοσυγκράτηση στην αποφυγή αυτών των λιχουδιών, αλλά μπορεί να είναι προς το συμφέρον της μακροπρόθεσμης σωματικής και ψυχικής σου υγείας.

Ξεκίνησε με το να περιορίσεις τα πατατάκια και τα επεξεργασμένα τρόφιμα που υπάρχουν στο σπίτι σου. Αναζήτησε πιο υγιεινές επιλογές, όπως αμύγδαλα ή φουντούκια ως ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ. Επίσης ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας, είναι ιδανικό για να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για γλυκό.

Μείνε ενυδατωμένη

Η ξηροστομία, η κούραση και οι πονοκέφαλοι είναι μερικές μόνο από τις παρενέργειες που έχεις όταν δεν πίνεις αρκετό νερό. Το ξηρό δέρμα μπορεί να επιταχύνει τα σημάδια γήρανσης, συμβάλλοντας συχνά σε μια λιγότερο νεανική εμφάνιση.

Η ζωή μιας εργαζόμενης μαμάς μπορεί να σε κρατά συνεχώς εν κινήσει και το να βεβαιωθείς ότι υπάρχει ποιοτικός χρόνος για τον εαυτό σου μετά τη φροντίδα όλων των άλλων είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις.

Η παραμέληση της υγείας και της ευεξίας σου μπορεί να σε εξαντλήσει. Ένας δραστήριος τρόπος ζωής που περιλαμβάνει μια υγιεινή διατροφή με περιστασιακά σνακ ή λιχουδιές με μέτρο μπορεί να βοηθήσει πολύ στη σωματική και ψυχική σου υγεία.

Πρωινό: Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βάλτε χρώμα στο πρωινό σας!

Her News b

Τι λένε τα νύχια για την ηλικία μας και πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε;

Her News

Έρευνα: Προϊόντα για το ίσιωμα μαλλιών αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Her News