HerNews.gr
Health

Πρωινό: Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας

Το πρωινό ξεκινά τον μεταβολισμό σας, βοηθώντας σας να κάψετε θερμίδες όλη την ημέρα. Σας δίνει επίσης την ενέργεια που χρειάζεστε και σας βοηθά να εστιάσετε στη δουλειά.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

Γιατί πρέπει να τρώτε κάθε μέρα πρωινό;

Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση πρωινού με καλή υγεία. Τρώγοντας το πρωί θα έχετε καλύτερη μνήμης και συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης πέφτουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης και υπάρχουν χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και υπερβολικού βάρους.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν το πρωινό προκαλεί αυτές τις υγιεινές συνήθειες ή αν οι άνθρωποι που το τρώνε έχουν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η παράλειψη του πρωινού γεύματος μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα σας.

Όταν ξυπνάτε, το σάκχαρο στο αίμα που χρειάζεται το σώμα σας για να κάνει τους μύες και τον εγκέφαλό σας να λειτουργούν καλύτερα είναι συνήθως χαμηλό. Το πρωινό βοηθά στην αναπλήρωσή του.

Εάν το σώμα σας δεν λαμβάνει αυτό το καύσιμο από τα τρόφιμα, μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε ενέργεια και θα είναι πιο πιθανό να φάτε μεγαλύτερες μερίδες αργότερα μέσα στην ημέρα.

Το πρωινό σας δίνει επίσης την ευκαιρία να λάβετε ορισμένες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά από υγιεινές τροφές όπως τα γαλακτοκομικά, τα δημητριακά και τα φρούτα. Εάν δεν το φάτε, δεν είναι πιθανό να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας.

Πολλοί άνθρωποι παραλείπουν το πρωινό γεύμα επειδή βιάζονται να φύγουν από το σπίτι. Αυτό είναι λάθος. Χρειάζεστε φαγητό στο σύστημά σας πολύ πριν το μεσημεριανό γεύμα.

Αν δεν φάτε όταν ξυπνήσετε, μπορεί να πεινάσετε τόσο αργότερα που να τρώτε φαγητά πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη.

Όταν τρώτε πρωινό, λέτε στο σώμα σας ότι υπάρχουν πολλές θερμίδες που πρέπει να καταναλωθούν για την ημέρα.

Όταν παραλείπετε το πρωινό, το μήνυμα που λαμβάνει το σώμα σας είναι ότι πρέπει να συντηρήσει αντί να κάψει νέες θερμίδες.

Σκόρδο: Τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διαταραχές κύκλου: Οι αλλαγές στην περίοδο

Her News

Η επιστήμη εξηγεί γιατί δεν πρέπει να μένουμε ποτέ ξύπνιοι μετά τα μεσάνυχτα

HerNews ka

Tips για τέλειο και ξεκούραστο ύπνο

Her News