HerNews.gr
DECORNEWS

Πρέπει η κουζίνα και το σαλόνι σας να ταιριάζουν;

 Η δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου που ενώνει κάθε μία από τις ξεχωριστές ζώνες είναι το κλειδί για την επιτυχία του χώρου και υπάρχουν μερικά μυστικά κόλπα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Το πρώτο είναι να προσπαθήσεις να κάνεις την κουζίνα όσο πιο διακριτική γίνεται. Για παράδειγμα, να κρύβουμε όσες περισσότερες συσκευές μπορούμε: ενσωματώνουμε τους ψυγειοκαταψύκτες και ιδανικά έχουμε ένα κρυφό ντουλάπι ή ντουλάπι αποθήκευσης όπου θα στεγάζονται όλες οι μικρές συσκευές και άλλα καθημερινά αντικείμενα.

Ο προσεκτικός σχεδιασμός της αποθήκευσης της κουζίνας διασφαλίζει ότι οι επιφάνειές σας παραμένουν καθαρές και τακτοποιημένες. Αυτό βοηθά στη λειτουργικότητα της κουζίνας σας, ώστε να μπορεί να κάθεται πιο αρμονικά δίπλα στο χώρο διαβίωσης.

Το χρώμα ή η παλέτα υλικών σας είναι επίσης το κλειδί τόσο για τον καθορισμό όσο και για την ένωση των χωριστών ζωνών. Μπορεί το χρώμα του καναπέ να είναι παρόμοιο με αυτό των μονάδων της κουζίνας, έτσι ώστε οι χώροι να μιλούν μεταξύ τους, ή ίσως μια απόχρωση ξύλου να επαναλαμβάνεται ξανά στο δάπεδο σε άλλο μέρος του δωματίου. 

Πως θα κάνετε την κουζίνα σας να ταιριάζει με το σαλόνι σας:

1. Επιμείνετε στα φυσικά υλικά

Τα ξύλινα δάπεδα και οι οροφές δημιουργούν μια ρευστή αίσθηση σε αυτόν τον γαλήνιο χώρο, όπου τα ξύλινα ντουλάπια κουζίνας και η τραπεζαρία ρέουν αβίαστα στο σαλόνι. 

2. Δημιουργήστε έναν οπτικό σύνδεσμο

Ο καναπές είναι ένα σημάδι ότι αυτό είναι ένα δωμάτιο για να χαλαρώσετε και να συνομιλήσετε, καθώς και για να μαγειρέψετε και να ψήσετε και να κάνετε όλες τις άλλες παραδοσιακές δραστηριότητες κουζίνας. Το χρώμα χρησιμοποιείται για να συνδέσει τις διαφορετικές χρήσεις του χώρου, με το απαλό ροζ να ενώνει τον άνετο χώρο του καναπέ με το πρακτικό ντουλάπι. Τα συνδέει επίσης οπτικά, υποδηλώνοντας ότι ο τοίχος των ντουλαπιών είναι μέρος της ζώνης διαβίωσης.

3. Συνδέστε ξεχωριστούς χώρους με διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος

Ενώ τα χρώματα είναι παρόμοια, η διαφορά τους στην έντασή τους τονίζει τη σύνδεση μεταξύ των δωματίων και του σκοπού τους στο σπίτι.

4. Ενώστε ξεχωριστές ζώνες με έντονο χρώμα στον τοίχο

Η χρήση του ίδιου χρώματος και της ξύλινης επένδυσης στους τοίχους δημιουργεί μια συνεκτική εμφάνιση, ενώ η συμπληρωματική απόχρωση στο νησί, η οποία διαθέτει επίσης την επένδυση που χρησιμοποιείται στους τοίχους, ζωνοποιεί έξυπνα τον χώρο της κουζίνας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Mini Bar στο σπίτι: Πώς να το φτιάξεις

Her News b

Η Emily Slotte έχει το country σπίτι που μας συνεπαίρνει

Her News b

Πόσα πιάτα χρειάζεστε πραγματικά; Βρήκαμε το μυστικό για μια καλά επιμελημένη κουζίνα χωρίς ακαταστασία

HerNews ka