HerNews.gr
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ 4χρονη μετά απο δάγκωμα οχιάς – Εμφάνισε αλλεργική αντίδραση

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης χρειάστηκε να μεταφερθεί 4χρονο κοριτσάκι μετά απο δάγκωμα οχιάς, ενώ βρισκόταν με την γιαγιά του στο κοιμητήριο χωριού του δήμου Ρήγα Φεραίου στον Βόλο.

Από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά η 4χρονη παρουσίασε αλλεργική αντίδραση και στις δύο δόσεις του αντιοφικού ορού, γεγονός που δυσχέρανε την κατάσταση της υγείας του και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του σε ΜΕΘ.

Το παιδί που διεκομίσθη σήμερα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δεν είναι διασωληνωμένο ωστόσο παραμένει υπό στενή παρακολούθηση από το ιατρικό προσωπικό.

Το τσίμπημα της οχιάς στην 4χρονη σε χωριό του Βόλου

Το απόγευμα της Τρίτης σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου στον Βόλο η 4χρονη βρισκόταν μαζί με τη γιαγιά του στην εκκλησία του Ελευθεροχωρίου, όταν πήγε να παίξει με τις πευκοβελόνες.

Εκεί βρισκόταν κουλουριασμένη η δηλητηριώδης οχιά και δάγκωσε την 4χρονη στο χέρι το οποίο άρχισε να ουρλιάζει από το τσίμπημα.

Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα από τους γονείς του στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και από εκεί στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί της χορήγησαν αντιοφικό ορό και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στην Παιδιατρική κλινική.

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, η 4χρονη μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Λάρισας και εκεί αποφασίστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ καθώς η 4χρονη και στην δεύτερη δόση του αντιοφικού ορού που της χορηγήθηκε εμφάνισε αλλεργική αντίδραση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Βόλου που φιλοξένησε την διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινική Αν. Αναστασίου-Κατσιαρβάνη, το κοριτσάκι παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στην πρώτη δόση του αντιοφικού ορού.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Στέλιος Ρόκκος: Υπέστη έμφραγμα – Εσπευσμένα με C-130 από τη Λήμνο στην Αθήνα

Her News

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο Δευτέρα 31/1 στην Αττική

Her News

Νέα επικίνδυνη φωτιά στον Αυλώνα: Δυο προσαγωγές από την Αστυνομία για εμπρησμό

HerNews ka