HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Sex and the city: 4 Πράγματα που μας δίδαξε για τη ζωή

Το Sex and the city είναι κάτι περισσότερο από μια σειρά της δεκαετίας του 1990. Εξακολουθεί ακόμη να συζητιέται και να έχει ένα φανατικό γυναικείο κοινό, που απολαμβάνει να βλέπει ξανά και ξανά τα επεισόδια. Η Κάρι, η Μιράντα, η Σάρλοτ και η Σαμάνθα άλλαξαν την εικόνα του σεξ στη τηλεόραση. 

Έδειξε στο κοινό τέσσερις διαφορετικές γυναίκες, που όμως ταυτόχρονα είχαν και κοινά στοιχεία και προσπαθούσαν «να τα έχουν όλα», επιδιώκοντας επίμονα τόσο την επαγγελματική, όσο και την προσωπική επιτυχία σε μια μεγάλη πόλη.

1. Άλλαξε για πάντα την άποψή μας για την εργένικη ζωή

Το Sex and the city ξεκινά όταν οι γυναίκες είναι στα τριάντα τους (μία στα σαράντα) και καμία από αυτές δεν ενδιαφερόταν για γάμο. Όλες τους είχαν δουλειές που αγαπούσαν και τους ικανοποιούσαν. Είχαν φίλους που, ως επί το πλείστον, τους πρόσφεραν αγάπη, διασκέδαση και υποστήριξη. Η σειρά ήταν από τις πρώτες που είπε ότι δεν χρειάζεται να παντρευτείς τον πρώτο άντρα που θα γνωρίσεις μετά τα 30ά σου γενέθλια.

Μάλιστα, έλεγε ότι μερικές φορές όσο τέλειος κι αν είναι ο άντρας, αν δεν είσαι ερωτευμένη, δεν θα λειτουργήσει. Μας είπε ότι αν δεν είναι σωστό, τότε μην συμβιβαστείτε. Οι πρωταγωνίστριες ήταν γυναίκες που διασκέδαζαν, δούλευαν σκληρά και αγαπούσαν τη ζωή τους.  Ήταν μια υπενθύμιση ότι η αγάπη και η ολοκλήρωση μπορεί να έρθουν σε πολλές διαφορετικές μορφές. Μπορεί να είναι μια καριέρα που αγαπάτε, οι κολλητές σας φίλες ή ένα μέρος που το νιώθετε σαν σπίτι σας. Όπως έχει πει η Charlotte στις φίλες της: «Ίσως μπορούμε να είμαστε η μια αδελφή ψυχή της άλλης».

2. Ήταν η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή που επικεντρώθηκε στη γυναικεία φιλία

Είχαμε ξαναδεί γυναικεία φιλία στην οθόνη, αλλά ποτέ δεν ήταν το επίκεντρο. Αυτές οι γυναίκες ήταν σε μεγάλο βαθμό υποστηρικτικές και ευγενικές η μια με την άλλη. Υπήρχε πραγματική αγάπη μεταξύ τους. Ήταν ειλικρινείς και έλεγαν πάντα την πραγματική τους άποψη. Η πιο μη ρεαλιστική πτυχή ήταν ότι, ανεξάρτητα από τα μωρά, τις δουλειές και τους συντρόφους, είχαν τόσο πολύ χρόνο να περάσουν μαζί, απλώς κάνοντας παρέα. Συνολικά, όμως, επικρατούσε ότι ακόμα κι αν η καριέρα και η ερωτική τους ζωή ήταν ένα χάος, η φιλία τους ήταν μια διαρκής πηγή δύναμης και ασφάλειας.

3. Απέδειξε ότι το σεξ δεν πρέπει να είναι θέμα ταμπού

Η ανεμπόδιστη αίσθηση του χιούμορ στο Sex and the city την έκανε μια από τις πιο επαναστατικές σειρές της δεκαετίας του 1990. Οι τέσσερις πρωταγωνίστριες μιλούσαν ανοιχτά, και χωρίς αναστολές, για τις εμπειρίες που είχαν με τους άντρες, καλές και κακές. Απέδειξαν ότι και οι γυναίκες έχουν σεξουαλική ζωή και ότι δεν πειράζει να μιλάνε γι’ αυτό. 

4. Ο έρωτας έρχεται όταν δεν το περιμένεις

Το Sex and the city είναι και μια ιστορία αγάπης, μια ιστορία αγάπης μεταξύ της Carrie και του Mr. Big. Η ταραχώδης ερωτική τους ιστορία φέρνει ερωτήματα για κάθε πιθανό θέμα γύρω από τις σχέσεις, από τον έρωτα με την πρώτη ματιά μέχρι τα προβλήματα δέσμευσης, τον γάμο και το διαζύγιο. Στο τέλος της σειράς, οι τέσσερις φίλες μαθαίνουν ότι η αγάπη μπορεί να βρεθεί σε μια γωνιά του δρόμου, όταν δεν την περιμένεις, ότι είναι πολύ πιο δυνατή από την ιδανική εικόνα που έχουν στο κεφάλι τους και ότι το σεξ δεν έχει όριο ηλικίας. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που μάθαμε για την αγάπη ήταν ότι δεν έχει σημασία αν είσαι 20, 30 ή 40, αν είσαι ζευγάρι ή single, αρκεί να αγαπάς τον εαυτό σου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

ANDAMOSIS: Η Ισπανία συναντά την Ελλάδα με επίκεντρο τη γυναίκα!

HerNews ka

Joker: Folie á Deux: Δείτε τις νέες φωτογραφίες της Lady Gaga και του Joaquin Phoenix

HerNews ka

Τζόνι Ντεπ: Στο Netflix η κόντρα του με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ

Her News