HerNews.gr
Beauty

Setting Powder vs Finishing Powder: Ποια είναι η βασική τους διαφορά;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποια είναι η διαφορά μεταξύ της setting πούδρας και της finishing πούδρας ; Στην πραγματικότητα, αυτό το φλέγον ερώτημα έχει πυροδοτήσει τόνους συζητήσεων στο TikTok και όχι μόνο.

 Και ειλικρινά, η απάντηση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

Σύμφωνα με τους makeup artists η setting πούδρα και η finishing πούδρα μπορούν να λύσουν παρόμοιες ανάγκες. Και οι δύο ελέγχουν τη λάμψη και δίνουν στο δέρμα πιο λείο φινίρισμα. Ωστόσο, οι μοναδικές χρήσεις και τα αποτελέσματά τους τις ξεχωρίζουν, αφήνοντάς σας να αποφασίσετε ποια ταιριάζει καλύτερα με το μακιγιάζ που θέλετε. 

Τι είναι το Setting powder;

To setting powder είναι μια ματ πούδρα, σε χαλαρή ή συμπιεσμένη μορφή, που αφαιρεί την υπερβολική λάμψη από την επιφάνεια του δέρματος και επεκτείνει τη φθορά του μακιγιάζ. Είναι εξαιρετική για να αποτρέψετε το μακιγιάζ σας από το να ζαρώνει ή να μετακινείται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η συγκεκριμένη πούδρα είναι εξαιρετική για να “κλειδώσετε” μια κρεμώδες ή υγρή φόρμουλα μακιγιάζ, όπως concealers, foundation και ενυδατικές κρέμες με χρώμα.

Όταν βάζετε πούδρα σταθεροποίησης, η τεχνική σας είναι το παν. Σκεφτείτε αν θέλετε ένα φυσικό φινίρισμα ή ένα ματ. Το πινέλο πούδρας είναι η πρώτη  επιλογή για εφαρμογή με φυσικό φινίρισμα. Τοποθετήστε το πινέλο σας στη συμπαγή πούδρα  και μαζέψτε την επιθυμητή ποσότητα. Λιγότερη πούδρα σας δίνει ένα πιο φυσικό φινίρισμα. Περισσότερη πούδρα σας αφήνει πιο ματ φινίρισμα.

Τι είναι Finishing powder

Η πούδρα φινιρίσματος θα δημιουργήσει επίσης το μακιγιάζ, αλλά συχνά δίνει στην επιφάνεια του δέρματος ένα πιο απαλό φινίρισμα, σχεδόν σαν να εφαρμόσατε ένα ρεαλιστικό φίλτρο στο δέρμα. Δεδομένου ότι η πούδρα φινιρίσματος έχει να κάνει με την παροχή μιας λείας υφής στο μακιγιάζ, είναι καλύτερο όταν χρησιμοποιείται στο τέλος μιας ρουτίνας μακιγιάζ για να δώσει στην επιδερμίδα σας ένα θολό φινίρισμα. 

Όταν εφαρμόζετε μια πούδρα φινιρίσματος, είναι καλό να εστιάσετε σε βασικές περιοχές του προσώπου.

Οι Ομοιότητες 

Αν και οι δύο πούδρες δεν είναι ακριβώς οι ίδιες, και οι δύο εξυπηρετούν τον σκοπό του μακιγιάζ σε πολλές περιοχές του προσώπου. Και οι δύο παρέχουν διάρκεια στο μακιγιάζ στις περιοχές όπου εφαρμόζονται. Επιπλέον, μπορούν να εφαρμοστούν ελαφρά για φυσικό φινίρισμα και πιο βαριά για επιπλέον απαλό φινίρισμα. 

Οι διαφορές

Η υφή, το βάρος και οι τόνοι τους. Η setting πούδρα μπορεί να είναι λίγο πιο βαριά για να κλειδώσει καλά το μακιγιάζ. Ενώ μια finishing πούδρα  είναι συνήθως πιο ελαφριά για να δώσει την πιο απαλή και λεία υφή στο δέρμα. Η πούδρα σταθεροποίησης σας βοηθά να επιτύχετε περισσότερο ματ φινίρισμα από τη πούδρα φινιρίσματος, ενώ η λεπτή υφή της πούδρας φινιρίσματος είναι υπεύθυνη για το φινίρισμα που θολώνει τους πόρους. Οι περισσότερες setting πούδρες διατίθενται σε ημιδιαφανείς ή σε τόνους δέρματος.Οι πούδρες φινιρίσματος βοηθούν στη διόρθωση του χρώματος, καθώς μπορούν να έρθουν σε αποχρώσεις με ροζ, ροδακινί ή σομόν τόνους. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Sunburn Blush: Πώς να αποκτήσετε ηλιοκαμένη επιδερμίδα με το μακιγιάζ

HerNewskl

Maskne: Η Κωνσταντίνα Μάμαλη μας δίνει συμβουλές για υπέροχο δέρμα, χωρίς σπυράκια

Her News

Face Lifting concealer: Το trick που λατρεύουν οι influencers του εξωτερικού

HerNewskl